12. detsember 2015

Provorkov ja Degtjarjov pääsesid Amsterdamis finaali

Rinnuliujuja Filipp Provorkov
Eesti ujumiskoondislased Filipp Provorkov ja Pjotr Degtjarjov võistlevad neil päevil Hollandis Amsterdamis kõrgetasemelisel ujumisvõistlusel. Kohal on palju olümpiavõitjaid ja maailmameistreid. Täna hommikul toimunud eelujumistes kindlustasid mõlemad meie mehed endale pääsu õhtustesse finaalidesse.

Filipp Provorkov oli stardis meeste 100 m rinnuliujumises. 27-aastane ujuja sai kirja ajaks 1.03.62, millega ta pääses viimasena ehk 16. ajaga õhtusesse B-finaali. Provorkovi isiklik rekord on aga 1.02.82. Tuleb ka mainida, et võistlus toimub 50 m basseinis.

Eelujumiste kiireim oli valitsev maailmameister Adam Peaty, kes läbis distantsi tulemusega 59.81.

Teine Eesti mees, Pjotr Degtjarjov, oli täna stardis 50 m vabaltujumises. Ta läbis selle ajaga 22.89, mis andis eelujumiste peale 9. koha. Kuid see tähendab, et ta jäi esimesena A-finaalist välja, aga saab õhtul ikkagi ujuda olles hetkel B-finaali kiireim mees. Degtjarjovi isiklik rekord sel distantsil on 22.59, A-finaali oleks viinud tulemus 22.81.

Eelujumiste kiireim mees oli prantslasest valitsev olümpiavõitja ja maailmameister Florent Manaudou ajaga 21.87, millega ta püstitas ka uue võistluste rekordi.

Õhtused finaalid algavad kohaliku aja järgi kell 15:30.

Kõik tulemused on leitavad SIIT: 

PÜSIGE LAINEL!