24. märts 2016

Tribuntsov alustas USA üliõpilasmeistrivõistlusi disklahviga

Ralf Tribuntsov
Eile algasid Atlantas Georgias USA üliõpilasmeistrivõistlused, kus osalevad riigi parimad ülikooli ujujad. Võistluste teisel päeval hüppas vette ka eestlane Ralf Tribuntsov, kes esindab Lõuna-California ülikooli (USC).

21-aastane Ralf Tribuntsov alustas USA üliõpilasmeistrivõistlusi tagasihoidlikult. USC 4x100 jardi kombineeritud teatenelik diskvalifitseeriti kuna rinnuliujuja Carsten Vissering hüppas 0,01 sekundit liiga vara teatevahetust tehes vette. Tribuntsov pandi selles teateujumises krooli ujuma ning tema mitte-ametlik teatevahetuse aeg oli 42.39.

Ralf Tribuntsov ja USC olid võistlustules ka 4x50 jardi vabalt teateujumises, kuid seal jäi võistkond statisti rolli. 20 võistkonna seas saavutati ajaga 1.18.88 eelviimane ehk 19. koht. Eestlane ujus avavahetust kui läbis 50 jardi vabalt ajaga 19.68. See aeg jääb 0,1 sekundit alla tema nimele kuuluvast Eesti rekordist, mille ta ujus 3 nädalat tagasi konverentsi meistrivõistlustel.

Homme on Tribuntsovil ees kõige tähtsam päev kuna siis toimub 100 jardi seliliujumine, kus ta hoiab hooaja edetabelis viiendat kohta. USA ujumiseksperdid ennustavad talle lausa teist kohta, ameeriklasest superstaari Ryan Murphy järel. Lisaks on Siiri Põlluveeri endine õpilane osalemas homme ka 4x50 jardi kombineeritud teateujumises. 

II võistluspäeva eelujumiste tulemused leiad SIIT:

PÜSIGE LAINEL!