11. mai 2016

EM-i EELVAADE: Kas TOP-i kolm musketäri murravad tiitlivõistluste needuse?


Euroopa meistrivõistlused Londonis on kohe algamas ning Eesti koondislaste tutvustamine jätkub täie hooga. Täna on luubi all Heidi ja Ain Kaasiku kolm õpilast - Sigrid Sepp, Karleen Kersa ja Kätlin Sepp. 

Miks just selline pealkiri? Seetõttu, et täiskasvanute tiitlivõistlustel on millegi pärast neid kolme neidu saatnud seni ebaedu. Kolme peale on nad täiskasvanute tiitlivõistlustel teinud individuaalseid starte 47. Ning isiklik rekord nendest 47 korrast on välja ujutud vaid kuuel korral. Kuid nüüd on taas võimalus ujuda välja enda elu parimad tulemused.

Kätlin Sepp

Eesti koondise kõige kogenum naisujuja on kahtlemata Kätlin Sepp kellel on hulga kogemusi tiitlivõistlustel. Euroopa meistrivõistlustel on ta startinud kahel korral ja esimene start neist oli kuus aastat tagasi Budapestis kui toona jäi parimaks 50 m seliliujumise 28. koht.

Kätlin Sepp
Sepp stardib Londonis kõikidel seliliujumise distantsidel. 200 m seliliujumises on neiu ka Eesti rekordiomanik ajaga 2.15.54. Kui ta suudab Londonis näidata aega alla 2.15 siis suure tõenäosusega tagaks see aeg talle ka koha poolfinaalis. Lisaks poolfinaalile oleks magus kirss tordil ka Eesti rekord. Rahvusrekordit ohustab Sepp ka 100 m seliliujumises. Eelmisel hooajal näitas neiu aega 1.03.56, mis on vaid 21 sajandikku kehvem kehtivast Eesti rekordist. 

Lisaks on 23-aastane Sepp stardis veel 50 m seliliujumises. Tänavu pakub talle kõva konkurentsi lisaks enda õele ka "äsja eestlaseks" saanud Alina Kendzior. Londonis pannakse paika, kes on naiste seliliujumise esinumber meie kodumaal. 

Isiklikud tippmargid:

50 m selili - 29.98
100 m selili - 1.03.56
200 m selili - 2.15.54

Karleen Kersa

Pühapäeval enda 20. juubelit tähistav Karleen Kersa teeb tänavu Euroopa meistrivõistluste debüüdi. Varasemalt on ta võistelnud lühiraja EM-il ja MM-il. Kersa ujumised võib EM-il õnnestunuks lugeda, siis kui neiu suudab välja ujuda uued isiklikud rekordid. 

Karleen Kersa
Eelmisel aastal viis Kersa enda 50 m rinnuliujumise isikliku rekordi 32.31 peale ja 100 m rinnuliujumise tippmargi 1.12.20. Põhialaks on muidugi lühem distants, sest Kersa näol on tegemist väga pika ja võimsa ujujaga. Just sellel lühemal distantsil tulevad huvitavad duellid kaasmaalaste Maria Romanjuki ja Maria Harutjunjaniga

Poolfinaalipääs ei ole utoopia aga selleks tuleb näidata aega alla 32-sekundi. Pikemal rinnulidistantsil on edasipääsu võimalused praktiliselt võimatud. EM-il tasubki jälgida Kersat 50 m rinnuliujumise stardis, sest oi kui magus oleks kahele Mariale näidata tagatulesid ja ehk üllatada ka kogu Eesti ujumist ning pääseda poolfinaali.

Isiklikud tippmargid:

50 m rinnuli - 32.31
100 m rinnuli - 1.12.20

Sigrid Sepp

Kätin Sepa noorem õde Sigrid Sepp on Euroopa meistrivõistluste stardis teistkordselt. Kaks aastat tagasi Berliinis toimunud EM-il tegi 17-aastane Sepp enda täiskasvanute tiitlivõistluste debüüdi, siis jäi tema parimaks kohaks 36. koht mille ta saavutas 100 m seliliujumises.

Sigrid Sepp
Sigrid stardib kahel seliliujumise distantsil - 50 m ja 100 m. Lühemal distantsil on Sepp ka Eesti rekordiomanik ajaga 29.42. Poolfinaalipääsuks peaks neiu ennast suurelt ületama ja ujuma alla 29-sekundi. Aga praeguses kontekstis oleks ka uus Eesti rekord väga hea saavutus. Tema parimad tulemused ongi just sündinud lühemal seliliujumise distantsil.

Eelmisel nädalavahetusel Leedus viis Sepp enda lühiraja 100 m seliliujumise isikliku rekordi 1.00.91 peale, mis annab head lootust, et ka pikas basseinis võib sündida hea tulemus. Karm võitlus tuleb sel alal enda õe Kätlini ja väliseestlase Kendzioriga. Eesti rekord 100 m seliliujumises on 1.03.35 ja Sigrid Sepp on kindlasti üks kandidaate selle rekordi purustamisele. Isiklik rekord on tal detsembris ujutud 1.03.87, seega rekordist palju puudu ei ole.

Isiklikud tippmargid:

50 m selili - 29.42
100 m selili - 1.03.87


Tüdrukud on kindlasti täis tahtmist ja hakkamist ujuma uusi võimsaid rekordeid. Loodetavasti suudavad õed Sepad viia seliliujumise rekordid uutesse kõrgustesse ning Kersa teeb rinnuliujumises muljetavaldavad sooritused. Homme taas tutvustamisel uued ja huvitavad persoonid. 

PÜSIGE LAINEL!