2. mai 2016

Zirk oli lähedal Tribuntsovi seliliujumise rekordile

Federico Poggio ja Kregor Zirk
Inglismaal Plymouthi kolledžis õppiv ja treeniv 16-aastane Kregor Zirk teeb viimaseid ettevalmistusi Euroopa meistrivõistlusteks. Ta startis enda koduujulas ning tegi väga häid tulemusi jäädes 100 m seliliujumises napilt alla Ralf Tribuntsovile kuuluvast noorte rekordist.

ASA South West suviste meistrivõistluste raames startinud Kregor Zirk oli 100 m seliliujumises lähedal Ralf Tribuntsovi noorte rekordile 58.65 jäädes sellele ajale alla vaid 18 sajandikuga saades kirja isiklikku rekordit märkiva 58.83.

"Kahju, et rekordist natukene puudu jäi aga pole hullu, jään siiski ajaga rahule," ütles Zirk võistluste järgselt. See aeg andis noormehele kolmanda koha.

Zirk oli stardis ka 50 m liblikujumises kus näitas head kiirust. Ta läbis distantsi ajaga 24.44, mis andis talle võistlustel kindla esikoha. "See aeg isegi üllatas mind, jään selle ujumisega väga rahule," ütles ujuja. Tema hooaja tippmark on Eesti rekordit märkiv 24.21. Vormi kontrollis ta ka 200 m seliliujumises kus neljanda kohaga leppima pidanud Zirk sai kirja uue isikliku rekordi 2.09.83.

4x200 m vabalt teateujumises esimest vahetust ujunud Zirk näitas ka sellel alal, et ettevalmistus EM-iks on sujumas plaanipäraselt. Ta läbis avavahetuse ajaga 1.52.81. Tänavu Eestis on temast kiiremini ujunud vaid tema ise ajaga 1.52.25.

Kõik tulemused leiad SIIT:

PÜSIGE LAINEL!