30. september 2016

Tallinna meistrivõistlused toimuvad tänavu Nõmme ujulas

Valitsev meister Martin Liivamägi
Esimesed väiksemad võistlused lühiraja basseinis on juba peetud ning aeg jõuab aina lähemale talvistele tiitlivõistlustele ja Eesti meistrivõistlustele. Traditsiooniliselt on iga aasta oktoobris peetud Tallinna meistrivõistlusi, kus kohal enamik Eesti koondislasi. 

Tänavu peetakse Tallinna meistrivõistlused 20.-21. oktoobrini Nõmme ujulas. Viimased kaks aastat on võistlust peetut Kalev Spa ujulas ning enne seda toimus võistlus mitmeid aastaid Õismäe ujulas. 

Võistlus peetakse neljas vanusegrupis: mehed (2000 s.a ja vanemad), naised (2001 s.a ja vanemad), noormehed (2001-2004 s.a) ja neiud (2002-2005 s.a). Võisteldakse kõikidel 100 m distantsidel ning 200 m kompleksujumises. Võitjaks kroonitakse kõikide alade kokkuvõttes enim FINA punkte teeninud ujuja. Valitsevad meistrid eelmisest aastast on Martin Liivamägi ja Maria Romanjuk. Nooremate hulgas triumfeerisid Janter Suun ja Ilona Maide

Põhjus miks tänavu võistlused Kalev Spas ei toimu on seetõttu, et hoida võistlust värskena korraldatakse võistlused uues kohas. Samuti on Nõmme ujula 6-rajaline, mis tähendab et ujujatele jääb rohkem puhkust alade vahel ning seeläbi tõuseb ujumiste kvaliteet. Avapäeval võisteldakse liblik-, selili- ja rinnuliujumises. Teisel võistluspäeval hüpatakse vette vabalt- ja kompleksujumises. 

Ujujatele on rõõmusõnumeid veelgi. Ka tänavu toimub novembris Kalev Open, mis on üks kõige paremini korraldatud võistlus kogu vabariigis. Suurepärane ujula ning rikkalikud auhinnad. 

PÜSIGE LAINEL!