27. jaanuar 2017

10 nõuannet kuidas enda võistluspükste/trikoo eest paremini hoolitseda

Võistluspüksid meestel ning trikoo naistel ei ole odav lõbu. Alati ei saa uueks võistluseks muretseda uut komplekti, aga sul on võimalus hoolitseda paremini enda pükste/trikoo eest, et need säiliksid paremini ning oleksid võistlustel efektiivsemad.

Kuna kõigil pole võimalust igaks võistluseks osta uusi 200-400 eurot maksvaid võistluspükse/trikoosid, siis toon Teieni 10 nõuannet, mis aitavad paremini säilitada Sinu võistluspükse/trikoosid.

1. Ära kanna seda rohkem kui on vaja

Võistluspüksid/trikoo ei kesta väga kaua. Kuskil 12 stardiga hakkavad nad välja venima ning materjal muutub pehmemaks. Ära kasuta trennis enda kõige uuemat varustust. 

2. Hoia neid suurteks võistlusteks

Ujujatel on hooaja sees 2-3 suurt võistlust kus on vaja olla enda võimete tipus. Ära kanna võistluspükse/trikood väikestel võistlustel. Väiksematel võistlustel kasuta vanemaid pükse, sest seal on tähtis pingutus ning häid aegu on sul võimalus ujuda just tähtsatel võistlustel. 

3. Kanna lühikesi pükse alade vahel

Viimane asi mis sa võistlustel tahad on see, et alade vahel lähevad sul püksid/trikoo katki kuna läksid mingi terava ääre vastu. Kanna lühikesi pükse ning hoolitse selle eest, et püksid või trikoo oleksid terved. 

4. Võta võistluspüksid/trikoo aeglaselt ära

Pärast halba ujumist tahad kiiresti püksid või trikoo ära võtta, sest oled halvas tujus. Aga ära venita pükse/trikood välja sellepärast, et sul oli halb ujumine. 

5. Loputa külma veega

Pärast võistlusi loputa ujulas püksid/trikoo külma veega läbi, et kloori välja saada. Kindlasti väldi igasuguseid seepe ning muid vahendeid. Koju minnes võta enda varustus kohe kotist välja.

6. Pane püksid/trikoo rätiku sisse

Pärast võistlust ära vääna enda võistluspükse/trikood kuivaks. Pane ta rätiku sisse ning rulli rätik kokku.

7. Ära kunagi pane pükse/trikood kuivatisse

Kuigi kuivati on hea abivahend, et riided kuivaks saada siis võistlusvarustust sinna ei tohi kunagi panna. Kodus või hotellis olles pane püksid/trikoo rätiku peale ning las nad kuivavad, aga kunagi ära pane varustust kuivatisse.

8. Pane võistluspüksid/trikoo selga kui oled kuiv

Oled äsja lõpetanud soojendusujumise ning nüüd hakkad selga paneme võistluspükse/trikood. Veendu, et oled ennast hästi ära kuivatanud kuna pükste jalga panemine ja trikoo selga panemine on aeganõudev protsess. Pole vaja veelgi varustust välja venitada.

9. Käi enne vetsus kui hakkad pükse/trikoosid selga panema

Miski ei ole halvem tunne kui pükste/trikoo selga panemisel tahad vetsu minna. Siis oled veelgi närvilisem ning hakkad pükse/trikood välja venitama. Et kõik sujuks rahulikult, käi enne vetsus ära.

10. Ära pane pükse/trikood rippudes kuivama

Võistluspükste/trikoo materjal on tehtud nii, et kui paned kuivatusrestile või kuskile nöörile kuivama, siis venib riie välja. Kõige parem on rätiku peale panna ning lasta sellel kuivada.

PÜSIGE LAINEL!