4. jaanuar 2017

Olümpiavõitja jätkab karjääri kuni Tokyo olümpiani

Hispaanlannast olümpiavõitja Mireia Belmonte Garcia on otsustanud enda karjääri jätkata kuni 2020 aasta Tokyo olümpiani. Seda väidet kinnitas ka Hispaania Ujumisliit. 

Rio olümpial 200 m liblikujumises kuldmedali võitnud Garcia on Hispaania üks läbiaegade parimaid ujujaid olles olümpiamängudelt võitnud enda karjääri jooksul neli medalit.

Londoni olümpiamängdel sai temast läbi aegade esimene Hispaania ujuja, kes on võitnud ühtedelt olümpiamängudelt rohkem kui ühe medali. Ta võitis hõbeda 200 m liblik- ja 800 m vabaltujumises. Tema edu jätkus pärast seda võites 2013 aasta MM-il kolm medalit. 2014 aasta lühiraja MM-il krooniti ta neljakordseks maailmameistriks. 

26-aastane Garcia kannatas 2015 aastal õlavigastuse all ning pidi jätma vahele ka pikaraja MM-i. Rios sai temast esimene Hispaania naisujuja kes võitnud olümpiamängudel kuldmedali. Selle saavutuseni jõudis ta 200 m liblikujumises. Lisaks saavutas ta veel pronksmedali 400 m kompleksujumises.  

Mireia Belmonte Garcia on võitnud neli medalit olümpiamängudel, kroonitud 7x maailmameistriks ja võitnud 13 Euroopa meistritiitlit.

PÜSIGE LAINEL!