24. aprill 2017

Kregor Zirgi endine treeningkaaslane ujus kaks võimast maailma hooaja tippmarki

Eile lõppesid Inglismaal Sheffieldis Suurbritannia meistrivõistlused ning Kregor Zirgi endine treeningkaaslane Ben Proud tegi võimsad esitused 50 m vabalt- ja liblikujumises.

22-aastane Proud alustas võistlust 50 m vabaltujumisega kus sai kirja uue maailma hooaja tippmargi ja Suurbritannia rekordit märkiva aja 21.32.

Britt parandas enda 50 m vabaltujumise isiklikku rekordit 22 sajandikuga ning asus sellega kindlalt ka maailma hooaja edetabeli liidriks. "See on päris hea aeg praeguses olukorras," sõnas Proud peale ujumist. "Kuid kui aus olla, siis ma ei ole rahul kuidas ma seda distantsi ujusin ning arvan et olin suuteline kiiremaks ajaks." Võrdluseks Rio olümpiamängudel võideti kuldmedal ajaga 21.40, Proud oli olümpiafinaalis neljas. 

Võimast minekut jätkas Proud 50 m liblikujumises kus sai kirja maailma kõigi aegade seitsmenda tulemuse ajaga 22.80. Tegemist on taaskord uue Suurbritannia rekordiga. 

Proud treenis pikalt Plymouthis kus hetkel õpib ja treenib ka Kregor Zirk. Hetkel treenib Proud Türgis James Gibsoni käe all kuhu sügisel tahab minna ka Zirk. 

PÜSIGE LAINEL!