29. aprill 2017

Võistluskeelu all olev Ryan Lochte tegi comebacki

12-kordne olümpiamängude medalist Ryan Lochte tegi USA meisterujumise meistrivõistlustel enda esimese võistlusstardi peale Rio olümpiat kuigi kannab veel võistluskeeldu.

USA ujumisliit määras Lochtele eelmise aasta septembris 10-kuulise võistluskeelu kuna valetas meediale, et teda rööviti Rio olümpiamängudel kui tegelikkuses vandaalitses mees ise bensiinijaamas.

Kuigi 32-aastane ujuja kannab ikka veel võistluskeeldu, siis meisterujumise võistlustel saab ta osaleda kuna need võistlused ei kuulu USA ujumisliidu egiidi alla. Lochte saavutas võistluste avapäeval 30-34 aastaste võistlusklassis võidu 200 jardi kompleksujumises (1.44,21) ning hõbeda 100 jardi rinnuliujumises (53.92). Enda põhialal kompleksujumises alistas ta lähimat konkurenti ligi kuue sekundiga.

Ameeriklane kes jääb võistluskeelu tõttu eemale ka suvel toimuvast MM-ist on veel ujumas 100 m kompleksi, 50 m- ja 100 m selili ning 200 m vabalt. Ryan Lochte näol on tegemist kõigi aegade ühe edukaima ujujaga. Tal on auhinnakapis kuus olümpiakulda ja 39 kuldmedalit MM-idelt. 

PÜSIGE LAINEL!