23. juuli 2017

Homme alustavad 8 Eesti ujujat võistlemist Euroopa noorte olümpiafestivalil

Homme algab Ungaris Györis Euroopa noorte olümpiafestival millest võtavad osa ka kaheksa Eesti ujujat. Koondise liidriteks on eelkõige paar nädalat tagasi Põhjamaade noorte meistrivõistlustel säranud Kertu Kaare ja Alex Ahtiainen.

Euroopa noorte olümpiafestival toimub iga kahe aasta tagant ning tänavu on võistlustele oodata 3600 sportlast-treenerit 50 riigist. 

Möödunud võistlus aastal 2015 oli eestlastele üliedukas, sest Kregor Zirk võitis ajaloo esimese ujumiskulla Eestile ning seda 100 m liblikujumises. Tänavu osalevad olümpiafestivalil kaheksa ujujat ning suureks õnnestumiseks oleks mõne ujuja poolfinaali pääsemine ning võimatu pole ka finaali jõudmine.

Parimaid võimalusi finaali jõudmiseks omab Kertu Kaare, kes tänavusel hooajal viinud enda trumpalal 50 m vabaltujumises isikliku rekordi 26.65 peale. Samuti on tal võimalus sel distantsil rünnata noorte rekordit, mis on vaid nelja sajandiku kaugusel. Hea võimalus poolfinaali pääseda on 14-aastasel neiul ka 100 m vabaltujumises, kus ta samuti on vaid sajandike kaugusel noorte rekordist. 

Eelujumistest üritab edasi pääseda ka Alex Ahtiainen, kes Põhjamaade noorte meistrivõistlustel võitis koos teateujumistega seitse medalit sh kuldmedali 100 m liblikujumises. Ungaris on tema põhialaks siiski 100 m seliliujumine, kus ta üritab pääsu poolfinaali. Lisaks on noormees starti tulemas veel mitmetel teistel distantsidel. 

Györi linn asub Budapestist, kus toimuvad hetkel maailmameistrivõistlused, linnulennult vaid 107 km kaugusel. Ujujad hüppavad vette homme ning võistlevad kuni 28. juulini.

Eesti ujujad Euroopa noorte olümpiafestivalil: 

Alex Ahtiainen
Mark Sovtsa
Sergei Volkov
Laura Kalvet
Melissa Priidel
Laurika Lint
Katriin Hansalu
Kertu Kaare

PÜSIGE LAINEL!