12. juuli 2017

Ryan Lochte teeb ametliku comebacki Tribuntsovi treeningbasseinis

Hiljuti lõppes 12-kordse olümpiamedalisti Ryan Lochte 10 kuuline võistluskeeld ning 32-aastane ujuja kavatseb teha enda ametliku comebacki Lõuna-California ülikooli (USC) basseinis toimuval võistlusel, mis on teatavasti ka Eesti esiujuja Ralf Tribuntsovi igapäevaseks treeningpaigaks.

Lochte asub võistlustulle USC basseinis 13.-16. juulini toimuval mõõduvõtul ning on ujumas 50 m vabalt, 200 m kompleksi ja 100 m vabalt. Tribuntsovi võistlustules ei ole, sest tema viibib hetkel Itaalias treeninglaagris, kus valmistub MM-iks. 

Kuna Lochte ei saanud võistluskeelu tõttu osaleda USA katsevõistlustel, mis määras MM koondise, siis jääb ta tänavu sellelt võistluselt eemale. Kusjuures esmakordselt alates 1999. aastast ei ole MM-il stardis kas Lochtet või Michael Phelpsi. Mitte-ametliku comebacki tegi juunis esmakordselt isaks saanud Lochte, aga aprillis kui osales USA meisterujujate meistrivõistlustel ning püstitas uue riigi rekordi 100 jardi kompleksujumises vanusegrupis 30-34 aastat. 

Tegemist on esimese pikaraja võistlusega peale Riot kus Lochte starti tuleb. Samuti ei treeni ta enam igapäevaselt Charlottes vaid kolis Californiasse ning üritab tagada pääsu Tokyo olümpiale just seal. 32-aastane ujuja on 12-kordne olümpiamedalist ja 39-kordne maailmameister.

PÜSIGE LAINEL!