17. oktoober 2017

TALLINNA MEISTRIVÕISTLUSTE EELVAADE: Kes särab hooaja esimesel suuremal võistlusel?

Kolmapäeval ja neljapäeval toimub Nõmme ujulas Tallinna MV mitmevõistluses, kus starti on oodata hulk koondislasi. Võisteldakse kõigil neljal 100 m distantsil ja 200 m kompleksujumises ning võitjaks kroonitakse viie alaga enim FINA punkte kogunud ujuja.

Tegemist on esimese võistlusega sel hooajal kus kohal on suurem hulk koondislasi ning on oodata on kahtlemata põnevaid lahinguid.

Viimasel kolmel aastal meeste seas võitjaks kroonitud Martin Liivamägi tänavu ei võistle ning seega on troon vabanenud teistele. Suursoosikuks tõuseb viimasel kolmel aastal Liivamägi järel teisena lõpetanud Martti Aljand. Tänu enda heale mitmekülgsusele on raske leida ujujat, kes suudab talle samaga vastata. Aljand võib võita ainult 100 m rinnuliujumise distantsi, aga teistel aladel pääseb ta kindlasti kas esikolmikusse või sinna lähedale ja suure tõenäosusega kui diskvalifitseerimisi ei toimu peaks Aljand tänavu ka triumfeerima. 

Heitlus järgmistele kohtadele tuleb aga ülipõnev. Suurim pretendent hõbedale on eelmisel aastal neljandana lõpetanud Cevin Anders Siim. Tema trumpideks saavad olema liblik- ja kompleksujumine. Head kiirust näitab ta kahtlemata ka vabaltujumises. Suurim küsimus saab olema kui palju punkte võrreldes konkurentidega annab ta ära rinnuliujumises, mis on tema nõrgim distants. Viimastel aastatel on ta siiski näidanud sel võistlusel väga head vormi rinnuliujumises. 

Kui esimesed kaks tunduvad teistest veidi eespool olevat, siis pronksmedali saatust ennustada on väga keeruline. Andri Aedma on kahtlemata suuteline poodiumile ujuma ennast, Daniel Zaitsev võib sähvatada ning kunagi ei saa alahinnata ka Martin Allikveed. Ujumisblogi allikate sõnul ujub Allikvee viiest alast neli treeningpükstega, mis annab eelise Aedmale. Zaitsev hooaja varajases faasis reeglina väga kiireid aegu ei näita vaid tema sähvatab reeglina suurtel võistlustel. Musta hobusena võib välja tuua Joonas Niinet, kes iga alaga võib ujuda isikliku rekordi. Tänu enda heale rinnuli- ja kompleksujumisele on võimalik, et ta võib võistluse lõppedes tõusta poodiumile. Miinuseks tema puhul on see, et hiljuti oli ta haige ning kahtlemata on see vormile jätnud oma jälje.  

Ujumisblogi ennustus: 

1. koht - Martti Aljand
2. koht - Cevin Anders Siim
3. koht - Andri Aedma

Romanjuki ülemvõim suure tõenäosusega jätkub

Naiste konkurentsis on raske leida vastast seda võistlust juba aastaid valitsenud Maria Romanjukile. Tema rinnuliujumine on võrreldes konkurentidega teiselt planeedilt ning ka teistel aladel on ta kindlasti esikolmikusse või sinna lähedale ujumas. Suurim vastane saab olema Romanjukile Margaret Markvardt, kes peab võitmiseks saavutama suured punktid eelkõige liblik-, selili-, ja vabaltujumises. Paberi peal peaks Markvardt nendel distantsidel Romanjukist parem olema, aga eelkõige on tal vaja suurt edu punktides, sest rinnuliujumises sulab see kui kevadine lumi. Kompleksujumises on mõlemad neiud üsnagi võrdsed. 

Kui esimesed kaks on teistest peajagu üle, siis heitlus kolmandale kohale võib tulla põnev kui ka mitte. Hetkel on suurim favoriit kolmandale kohale Ilona Maide, kelle Achielluse kannaks on rinnuliujumine. Ujuja teab ka ise, et sellel alal annab ta ära palju punkte. Tema suurimaks ohustajaks on Kristina Maria Jaamul. Kui Maide suudab siiski enam vähem rinnuliujumise teha, mis tähendab ajaliselt tema jaoks 1.17-1.18, siis teistel aladel tuleb tal vaid oma ära teha. Juhul kui rinnuliujumine peaks Maidel olema 1.20 pluss (isiklik rekord tal 1.20,42), siis tuleb teistel aladel korralikud etteasted teha.

Ujumisblogi ennustus:

1. koht - Maria Romanjuk
2. koht - Margaret Markvardt
3. koht - Ilona Maide

Võistlused algavad kolmapäeval kell 15:45 kui ujutakse esimesed kolm distantsi milleks on 100 m liblik-, selili- ja rinnuliujumine. Neljapäeval kell 15:45 tehakse algust võistluste teise poolega ning siis hüppavad ujujad vette, et võistelda 100 m vabalt- ja 200 m kompleksujumises.

Stardiprotokolli leiad SIIT:

Võistluste juhendi leiad SIIT:

PÜSIGE LAINEL!