27. august 2015

Mitmed ujujad on leidnud endale uue koduklubi

Karl Luht esindab algaval 
hooajal Garanti Spordiklubi

Kui hetkel on Euroopa jalgpalliklubide mängijad vahetamas oma klubisid sama tihedalt kui päkapikk toob talvel maiustusi, siis ka meie enda "konnatiigis" on enne uue hooaja algust toimunud palju üleminekuid. Enamasti on täiendust saanud suured Tallinna klubid. Suurima löögi "vastu kõhtu" enne uut hooaega on saanud Tartu Ujumisklubi.


Garanti Spordiklubi, kus treeningud toimuvad Lasnamäe Gümnaasiumis, on endale juurde hankinud lõpuks ühe korraliku seliliujuja.

Karl Johann Luht on lahkunud Tartu Ujumisklubist ning kolinud Tallinnase. Enamasti seoses sellega, et Luhti vanemad kolisid pealinna ja poeg tuli järele. Kuigi alguses liikusid jutud, et gümnaasiumi viimase aasta lõpetab ta ikka Tartus enda vanas koolis (Miina Härma Gümnaasium), siis läks teisiti. Hea täiendus on see Garantile just eelkõige silmas pidades nende kombineeritud teateujumise nelikut. Eelmistel aastatel on just seliliujumine nende kõige nõrgemaks kohaks olnud. 

18-aastase Luhti puhul on tegemist 1996 aastal sündinud mehega, kes on viimasel kahel aastal seliliujumise distantsidel olnud absoluutklassis medalil, samuti on ta püstitanud 50 m seliliujumises (25 m bassein) Eesti noorte rekordi ja Tartu Ujumisklubi teatetiimiga on ta püstitanud mitu Eesti juunioride rekordit. 

Vladislav Pašurin võistlustel
Kuid Luht pole ainuke ujuja, kes tänavu Garanti Spordiklubiga liitus. Meeste osakond saab täiendust veel vabalt/liblikujuja Vladislav Pašuriniga. Enne Dilani Spordiklubi esindanud "Vlad" lõpetas kevadel Audentese Spordigümnaasiumi ning koos Garantiga ka palju laagrites käinud Pašurin liitub sügisest nende treeninggrupiga. 

Pašurini suurimaks saavutuseks on Euroopa juunioride meistrivõistlustel (2014) 50 m vabaltujumise poolfinaali pääs. Lisaks on tal täidetud ka sellel aastal toimuva Euroopa lühiraja meistrivõistluste normatiiv.

Audentese Spordiklubist liitus Garantiga ka Maria Harutjunjan, kes õpib ja treenib USA-s Wyomingi ülikoolis. Kuigi Harutjunjan igapäevaselt Garantiga ei treeni, siis Eesti meistrivõistlustel peaks ta kindlasti stardis olema. Hea täiendus on see ka teatenelikule, kes saavad nüüd palju tugevamaks ja oodata on palju vihasemat või(s)tlust TOP'i naiskonnaga.
Maria Harutjunjan treeningul
Maria on juba pikki aastaid olnud Eestis rinnuliujumise tipus. Ta on osalenud ka kahel korral Euroopa meistrivõistlustel (2012 ja 2014). Samuti on ta võistlenud ka Euroopa lühiraja meistrivõistlustel. Sarnasel Pašurinile on ka temagi lõpetanud Audentese Spordigümnaasiumi. Eesti meistrivõistlustel on ta kroonitud 17x absoluutklassi meistriks ja 15x on ta saanud kaela kuldse medali nooremates vanuseklassides.

Laura Tolmats on samuti Tartu Ujumisklubi endine liige, kes kolis Tallinna ja hakkab Garanti Spordiklubis treenima. Kuigi viimasel kahel aastal pole Tolmats olnud enda endiste päevade tasemel, siis selline muutus võib olla just see mida ta vajab, et saavutada uus hingamine. Huvitava faktina võib välja tuua ka selle, et ka tema on Audentese Spordigümnaasiumi lõpetanud. 

Tolmatsile kuulub ka 200 m liblikujumise Eesti rekord 25 m basseinis. Eesti meistrivõistlustel on 21-aastane Tolmats kaela saanud 41 medalit millest 20 on olnud kuldsed. Lisaks on tema auhinnakapis veel 16 kuldmedalit, mis on saavutatud nooremates vanuseklassides (noored/juuniorid).

Garantist lahkus siiski ka üks ujuja - Katrin Zaitseva. Kuigi Zaitseva Tartu Ülikooli sel aastal ei pääsenud, siis kolib ta siiski Tartusse ja jätkab treeninguid Tartu Ujumisklubis. Ujumist neiu ei jäta ja proovib võtta maksimumi uuest hooajast.

Zaitseva on kroonitud 8x Eesti meistriks ning nooremates vanuseklassides on ta kuldmedaleid kaela saanud 16 korda.

Ühesõnaga on uuel hooajal Garanti Spordiklubis juures 4 tugevat ujujat. Kaks head täiendust sai juurde ka Audentese Spordiklubi. "Aude" puhul on tegemist klubiga, mis kubiseb testesteroonist.

Tartu Ujumisklubi kaotas lisaks Luhtile ja Tolmatsile veel ka Andri Aedma. Noormehe enda ambitsiooniks on leida uus hingamine ning seega naases ta enda vanade juurte juurde, kus on ta ujunud enda elu parimad ajad. Aedma põhiviisiks on vabaltujumine, kus heaks sparringupartneriks saab tal kindlasti olema Eesti esinumber kroolis Pjotr Degtjarjov. 

Viimasel aastal pole Aedma hoog olnud see mis ta oli paar aastat tagasi, kuid noormees juba sisemiselt põleb treeningutel ning on motivatsiooni täis. Eesti noorte- ja juunioride meistrivõistlustel on ta enda auhinnakappi võitnud 43 kuldmedalit. Absoluutklassis on medaleid kogunenud juba 25.

Henri Reinsalu rõõmustamas
Lisaks Aedmale liitus ka teinegi krooliujuja Henri Reinsalu. Luuakaks kutsutav 19-aastane ujuja tuli üle Ujumise Spordiklubist. Sel kevadel lõpetas ta gümnaasiumi (muidugi Audentese) ja elab nüüdsest täiskohaga Tallinnas. Ilmselt liitub tema kui ka Aedma äsja loodud "Koondiserühmaga" kus hakkavad treenima ilmselt ka teised Audentese ujujad näiteks Martti Aljand, Pjotr Degtjarjov jne. 

Henri "Luuakas" Reinsalu pääses eelmisel talvel enda esimesele täiskasvanute tiitlivõistlusele ning selleks oli kohe lühiraja MM. Lisaks kuulus ta 4x200 m vabalt (25 m bassein) teatenelikusse, kes eelmisel sügisel püstitas uue Eesti rekordi. Individuaalselt on ta ujunud Eesti noorte rekordi 200 m vabaltujumises (25 m bassein). Eesti noorte- ja juunioride meistrivõistlustel on tema saagiks olnud 11 kuld-, 15 hõbe- ja 11 pronksmedalit.

Audentes sai ühesõnaga juurde kaks tugevat krooliujujat ning sisemine konkurents teateujumiste kohtadele muutus veelgi põnevamaks.

Ehk mitte nii suure üleminekuga nagu ülaltoodud sai hakkama ka Kalevi Ujumiskool. Alates uuest hooajast liitus Andrus Jaamuli poolt juhendatud Tabasalu Spordiklubi Kalevi Ujumiskooliga ja seoses sellega liikus ka Kristina Jaamul Kalevisse. Jaamuli puhul on tegemist Eesti noorte meistriga rinnulidistantsidel.

Sharki Ujumisklubi treener Irina Olmre liitus samuti Kalevi Ujumiskooliga ja tõi enda võsuksesed üle. Kindlasti on temal nüüd palju paremad tingimused treenimiseks. 

Seega algav ujumis hooaeg saab olema huvitavam kui kunagi varem. Esimene suurem võistlus kus kõik kokku tulevad on Tallinna MV (15-16 oktoober). Saame esimese pildi, mis seisus on meie tippujujad hooaja alguses.

Palju uusi ja huvitavaid postitusi on tulekul!!!

Püsige Lainel!