6. oktoober 2015

Martin Liivamägi sõidab USA-sse ja hakkab treenima olümpiavõitjatega

Liivamägi eesmärk on alati olla number üks
Eesti üks edukamaid meesujujaid Martin Liivamägi suundub oktoobri keskel 3 nädalaks USA-sse treeninglaagrisse ning hakkab treenima maailma absoluutse tipuga. Eesmärgiks on kahekordne olümpialane Liivamägi võtnud Euroopa lühiraja meistrivõistluste finaali.

Aastatel 2008-2014 USA läänerannikul Californias treeninud Liivamägi naaseb taas sinna, kus tal on palju helgeid mälestusi.

Parimad tulemused on ujunud Liivamägi just seal võistlusteks valmistudes, kas ajalugu kordub ja lühiraja EM-il Iisraelis näeme ujujat uues kuues?

20. oktoobril Californiasse lendav 27-aastane Liivamägi hakkab treenima ujujatega kellel on väga kõlavad tiitlid. Kuulsaim nendest on kahtlemata 100 m vabaltujumise valitsev olümpiavõitja Nathan Adrian. Lisaks on treeninggrupis ka Natalie Coughlin, kes on olümpiamängudel võitnud 12 medalit kokku. Treeningukaaslasteks saavad meie ujujal veel: Tom Shields, Sean Mahoney, Chuck Katis, Seth Stubblefield ja Fabio Gimondi. Kõigele lisaks treenib California pro-tiimiga veel NCAA ujujad eesotsas maailma ühe parima seliliujuja Ryan Murphyga. Kogu seda orkestrit juhib Dave Durden, kes jagab ujujatele nii piitsa kui ka präänikut.

Hea põhi on all nüüd saab hästi edasi liikuda


Hetkel treenib Liivamägi Riho Aljandi käe all, kus lisaks temale treenivad ka Martti Aljand, Andri Aedma ja Henri Reinsalu. "Laagri eesmärk on saada hea kiiruslik vastupidavus ning kasvatada treeningute intensiivsust nii vees kui ka jõusaalis," ütles Liivamägi. "Praegu on hea põhi alla laotud ning sealt saab hästi edasi liikuda." Veel mainib ujuja, et lisaks tänu jardibasseinile on suurem tähelepanu ka pööretel ja veealusel osal.


Euroopa lühiraja meistrivõistlused algavad 2. detsembril Iisraelis linnas nimega Netanya. Californiast naaseb Liivamägi 10. novembril ning lõppviimistluse vormile annab ta just Eestis. Enne EM-i osaleb ta veel Kalev Openil, mis toimub 12-13 november. Eelmised Euroopa meistrivõistlused Herningis jättis Liivamägi vahele seoses seljavigastusega. Kolm aastat tagasi Prantsusmaal Chartresis toimunud lühiraja EM-il jäi tema parimaks kohaks kuues, mille ta saavutas kahel korral nii 100 m rinnuli- ja kompleksujumises.


Tänavusel EM-il annab ta ennast ülesse 50 m-, 100 m-, 200 m rinnuliujumises ja 100 m- ning 200 m kompleksujumises. "Eesmärgiks olen võtnud finaalikoha," mainis igapäevaselt Kalevi Ujumiskooli esindav Liivamägi. 

Laagrisse minek on kindlasti hea keskkonna vahetus ning väike vaheldus rutiinile. "Laagrisse minek tuli suuresti tänu minu toetajatele - Kalevi Ujumiskool, Europark Estonia, IFit ja Kikas Kaubandus," kiitis Liivamägi enda sponsoreid. Kui Martin kooli lõpetas Californias, siis sildasid ta ei põletanud ning treenerid ütlesid, et ta on alati sinna avasüli oodatud. Nüüd asjade suurepärasel kokkusattumisel õnnestubki Liivamägil valmistuda EM-iks Ameerika pinnal.

Andmed:

Nimi: Martin Liivamägi
Vanus: 27
Klubi: Kalevi Ujumiskool
Treener: Riho Aljand
Saavutused: 51x kordne Eesti meister
                     Esindanud Eestit 2x olümpiamängudel (2008;2012)
                     Lühiraja EM-i 5. koht 200 m kompleksujumises
                     Lühiraja EM-i 6. koht 100 m rinnuli- ja 100 m kompleksujumises
                     MM-i 16. koht 200 m kompleksujumises
                     Euroopa juunioride meistrivõistluste hõbemedal 200 m kompleksujumises
                     NCAA meistrivõistluste 2x pronksmedal (100 jardi rinnuli ja 200 kompleksi)
                     2x NCAA ehk USA üliõpilasmeister California ülikooliga
                     Eesti rekordiomanik 200 m- ja 400 m kompleksujumises

PÜSIGE LAINEL!