18. detsember 2015

Eesti meistrivõistlustel kasutatakse samasid stardipukke nagu "Tartu õnnetuses"

Ujumisliidu plaadiga stardipukk
Homme algavad Tallinnas Kalev Spa ujulas kolm päeva kestvad Eesti lühiraja meistrivõistlused. Kohale on oodata kogu Eesti paremikku ning meeste osakond on esindatud vägevate nimedega. Võistlustele lisab vürtsi ka asjaolu, et kasutatakse samasid stardipukke nagu kasutati Tartus kui kaks ujujat kaotasid enda sõrmeotsast jupi.

Novembrikuu viimastel päevadel toimus Tartus ujumisvõistlus Aura Cup kus kaks ujujat Sander Paavo ja Robert Roose kaotasid starti tehes oma sõrmejupi. Kui Paavol läks natuke "õnnelikumalt" ning juba saab treeningutel jalgu treenida, siis Roose käis eile taas operatsioonil ning paranemine toimub vaevaliselt. Aura Cupil kasutati Ujumisliidu stardiplaate ning nüüd kasutatakse samasid plaate ka Eesti lühiraja meistrivõistlustel, kuid täiendatul kujul.

Riho Aljand ütles Priit Aaviku Ujumisblogile, et Ujumisliidu plaadid käisid paranduses ning sinna paigaldati stopp-poldid ning tema hinnagul on need stardiplaadid nüüd 100% ohutud. "Mina ütleksin, et Ujumisliidu plaatidega on ohutum starti teha kui Kalev Spa statsionaarsete pukkidega," lisas ta.

Sellel nädalal tõmbas kaks Argo Ujumisklubi ujujat treeningul starti tehes enda näppu lõhki, kasutades Kalev Spa pukke.

Robert Roose näpp enne operatsiooni
Robert Roose ütles, et eile tehti talle operatsioon ning täpsema ülevaate näpust saab anda mõne aja pärast, kuid opp möödus edukalt. "Isiklikult arvan, et Eesti meistrivõistlusi nende pukkidega (toim.- Ujumisliidu plaatidega) teha on lollus, sest pukkide kvaliteet ei kõlba kuhugi," ütles Roose. Ujuja mainis veel, et temaga isiklikult on peale õnnetust suhelnud ning toetanud Tartu Ujumisklubi ja Aura ujula esindajad kuid Ujumisliit temaga isiklikult ühendust võtnud ei ole.

Vesteldes Ruth Kurvega, kes on teise kannatanu Paavo ema mainis, et olukord on siiani väga segane. "Jaanuari keskel peaks selguma ekspertiisi tulemused," mainis Kurve. Hetkel on olukord selline, et süüdi mõistetakse kas Ujumisliit, Aura ujula või Tartu Ujumisklubi. Alguses üritavad kannatanute perekonnad leida kohtuvälise lahendi ning kui süüdi mõistetud poole lahend perekondi ei rahulda siis ollakse valmis käima ka kohtuteed. "Hetkel on poisid vaprad olnud ja annaks Jumal et nad hästi paraneksid," ütles muretsev ema Ruth lõpetuseks.

Eesti lühiraja meistrivõistlustega tehakse algust homme kell 16:00 Kalev Spa ujulas. 
Eesti MV stardiprotokolli leiad SIIT:

PÜSIGE LAINEL!