7. veebruar 2016

Phelps osales enda elu viimasel jardibasseini võistlusel

Michael Phelps
Kõige aegade edukaim ujuja, 18-kordne olümpiavõitja Michael Phelps osales enda elu viimasel jardibasseini võistlusel Arizonases. Phelps osales 100 jardi kompleksujumises ja 200 jardi vabaltujumises, mis olid rahvale mõeldud näidisujumistena.

Esimese alana ujus Michael Phelps 200 jardi vabalt. Reeglina kõige aegade edukaim ujuja ei osale võistlustel, mis toimuvad jardibasseinis ning lühikeses meetribasseinis.

Kuna tema ettevalmistus Rio olümpiaks on täies hoos, siis otsustas 30-aastane Phelps teha treeningvõistluse. 200 jardi vabaltujumises saavutas ta võidu tulemusega 1.34.04 alistades napilt enda treeningkaaslase David Nolani, kes sai kirja ajaks 1.34.42.

100 jardi kompleksujumises oli lisaks Phelpsile võistlustules ka valitsev olümpiavõitja 100 m seliliujumises Matt Grevers. Olgu ka mainitud, et 100 jardi kompleksujumine ei kuulu NCAA meistrivõistluste kavva ning seda ala ujutakse väga harva. Põnevas duellis Phelpsi ja Greversi vahel suutis võidu napsata endale just viimane, kes sai kirja ajaks 47.06. Phelps lõpetas teisena tulemusega 47.47.

Phelps ütles peale võistlust, et tegemist on tema viimase võistlusega jardibasseinis ning peale Rio olümpiat plaanib ta prillid varna riputada lõplikult.

Näidisujumised toimusid Arizona maaülikooli ja Arizona ülikooli duelli vaheajal, kus võistlust oli vaatama tulnud täismaja rahvast.

200 jardi vabaltujumise VIDEO:
100 jardi kompleksujumise VIDEO:

PÜSIGE LAINEL!