7. märts 2016

Eesti Karikavõistlused võitis TOP Ujumisklubi

TOP Ujumisklubi liider Kätlin Sepp
Möödunud nädalavahetusel toimus Tartus Aura ujulas Eesti karikavõistlused, kus selgitati välja vabariigi parim ujumisklubi. Kaks päeva kestnud võistluse võitis 656 punktiga TOP Ujumisklubi.

Suuresti naistele toetunud TOP Ujumisklubi kaitses taaskord tiitlit ning tuli karikavõitjaks Audentese Spordiklubi (631p) ja Garanti Spordiklubi ees (571p).

TOP Ujumisklubile tõid enim punkte Kätlin Sepp ja Margaret Markvardt, kes mõlemad saavutasid kaks alavõitu ning kaks hõbedast autasu. TOP-i naised tõid ühtekokku 523 punkti kui samal ajal mehed suutsid kirja saada vaid 133 punkti. Head punktid võitjaklubile tõid ka Sigrid Sepp ja Karleen Kersa, kes mitmel korral olid poodiumil.

Teisena lõpetanud Audentese Spordiklubi toetus meesujujatele. Pjotr Degtjarjov oli klubi kõige edukam ujuja, kes saavutas kaks alavõitu. Kolmandana lõpetanud Garanti Spordiklubi suurimad punktid tõid Karl Johann Luht, Daniel Zaitsev ja Martin Allikvee.

Individuaalselt edukaim Romanjuk, Hein ujus uue rekordi

Ainsana neli alavõitu suutis saavutada Garanti Spordiklubi ujuja Maria Romanjuk, kes oli edukas kõikidel rinnuliujumise distantsidel ja 200 m kompleksujumises. Meestest tegi parima võistluse Martin Liivamägi, kes esindab Kalevi Ujumiskooli. Liivamägi triumfeeris kompleksujumise distantsidel ja 100 m rinnuliujumises. Lisaks saavutas ta veel 200 m rinnuliujumises teise koha.

Silver Hein
Rekorditeraamatus tegi muudatusi Silver Hein Briisi Ujumisklubist. 18-aastane Hein püstitas uue Eesti juunioride rekordi 200 m rinnuliujumises, kus ta võttis üllatuslikult ka alavõidu. Ta läbis distantsi ajaga 2.22.43, mis oli 15 sajandikku kiirem Martin Allikveele kuulunud juunioride rekordist. Margaret Markvardtil jäi 100 m liblikujumises juunioride rekordist puudu 1 sajandik ning Kertu Ly Alnek jäi napilt juunioride rekordita 100 m vabaltujumises, kus puudu jäi vaid 3 sajandikku.

Võistluste parima tulemusega sai hakkama Filipp Provorkov, kes 50 m rinnuliujumises võidutses ajaga 28.85. Naistest ujus välja parima tulemuse Kätlin Sepp, kes 100 m seliliujumises näitas tulemust 1.04.23.

Kui punktiseisu natuke lähemalt uurida, siis selgub ka tegelik põhjus miks TOP Ujumisklubi triumfeeris. Kuna TOP-i tassisid kogu võistluse naisujujad, siis võrreldes meestega oli vahe kolossaalne (Garant ja Audentes tuginesid meesujujatele). Kui võtta iga ala 8. koha FINA punktid, siis on näha, et meeste kaheksandal kohal oleva ujuja FINA punktid on väga palju suuremad kui naiste kaheksandal kohal oleva ujuja punktid. Vaid 200 m kompleksujumises oli naiste kaheksanda koha omaniku FINA punktid suuremad kui meestel. Siiski ei taha midagi ära võtta TOP Ujumisklubilt, kes auga teenisid välja selle esikoha.

Kõik tulemused on leitavad SIIT:

PÜSIGE LAINEL!