15. märts 2016

Mitmed koondislased laagerdavad välismaal

Eesti koondislane Martin Allikvee
Euroopa meistrivõistluste alguseni on jäänud vaid kaks kuud ning lõviosa Eesti koondislastest laagerdab välismaal. Pearõhk on kõigil saada hea vastupidavus ning selle arvelt ehitada EM-iks endale kiirus juurde.

Paljud Eesti ujujad viibivad praegu ca 800 m kõrgusel Slovakkias Popradis, kus ujujaid jagub igale maitsele. EM-ile sõitvast koondisest on seal hetkel harjutamas Martin Allikvee, Martti Aljand, Pjotr Degtjarjov, Daniel Zaitsev, Karl Luht ja Maria Romanjuk. Esimesel kolmel neist on täidetud ka EM-i A-normatiiv. Laagrisse sõitsid ujujad laupäeval ning viibivad pisikeses Slovakkia linnakeses 3 nädalat.

"Laagri suurimaks eesmärgiks on hea ettevalmistus Londonis toimuvaks EM-iks," ütles Martin Allikvee kes treenib Garanti Spordiklubis Dmitri Kapelini käe all. "Ujumist teeme kaks korda päevas v.a pühapäeval kui on vaba päev, lisaks on siis nädalas veel kaks jõusaalitreeningut ja kaks üldfüüsilist treeningut."  

Grossmann treenib Itaalias

Eesti hetke parim naissprinter Tess Grossmann läheb aga Itaaliasse ADN ujumistiimi juurde treenima. Enda ettevalmistuse EM-iks teeb Grossmann kohas, kus treenides ujus ta 2014. aastal 50 m vabalt pikas basseinis ajaga 25.76. "Põhjus miks ma Itaalia valisin enda treeningpaigaks on sest ma tean mida seal tehakse," ütles Grossmann. "Seal on kõige paremad tingimused treenimiseks loodud." Olümpiamängude A-normatiiv on 25.28, mida neiu ka Euroopa meistrivõistlustel sihib. 

Treeningud viib läbi Euroopas vägagi tunnustatud treener Andrea Di Nino. "Laagri eesmärgiks on viimane kõva koormus enne kui hakkan puhkama ning valmistuma tähtsateks võistlusteks. Samuti pööran tähelepanu kiiruse arendamisele ning seda oskab Di Nino hästi," ütles Grossmann lõpetuseks.

Martin Liivamägi siirdub järgmine nädal taaskord USA-sse Californiasse kus ta veedab 3 nädalat.

Euroopa meistrivõistlused ujumises toimuvad 16.-22. maini Inglismaal Londonis.


PÜSIGE LAINEL!