30. aprill 2016

Rio olümpiamängude finaalujumised toimuvad ebatavalisel kellaajal

Michael Phelps on 18-kordne olümpiavõitja
Rio olümpiamängudeni on jäänud vähem kui sada päeva ning 6. augustil tehakse algust olümpiamängude ühe kõige populaarsema ala - ujumisega. Sarnaselt Pekingi OM-ile toimuvad ka Rios finaalujumised üsnagi ebatavalistel kellaaegadel.

Rio olümpiamängude eelujumised algavad kohaliku aja järgi päeval kell 1 ning finaalujumised alles kell 10 õhtul. Eesti aja järgi toimuksid Rio olümpiamängude eelujumised kell 7 hommikul ning finaalid kell 4 õhtul, mis teeb ujumise jälgimise Eesti ujumissõpradele päris mugavaks. Pekingi olümpiamängudel toimusid eelujumised õhtuti ning finaalujumised hommikuti.

Põhjus, miks finaalujumised on just sellisel kellaajal on selles, et Ameerika telekanal NBC saaks näidata kodumaa pinnal finaalujumisi just siis kui telekat vaatab kõige enam inimesi. Ühesõnaga teenib telekanal NBC suure hunniku raha kuna telekate ees on miljoneid inimesi.

Võistluste alade järjestus jääb samaks nagu ta on olnud viimased kolm korda. 32 finaalujumist on võrdselt ära jaotud, et igal päeval oleks neli finaali. Kõikidel 200 m ja lühematel distantsidel toimuvad eelujumised, poolfinaalid ning finaalid. 400 m distantsidel ja pikematel aladel on ainult eelujumine ja finaal. Sama kehtib ka teateujumiste kohta kus on kavas vaid eelujumised ja finaalid.

Ujumine Rio olümpiamängudel algab 6. augustil ning kestab 13. augustini. 

PÜSIGE LAINEL!