5. juuni 2016

Keila Cupil näitasid parimat kiirust Allikvee ja Aljand

Aljand ja Allikvee
Laupäeval toimus Keilas XV korda toimunud ujumisvõistlus Keila Cup. Parimat kiirust näitasid Martin Allikvee ja Martti Aljand, kes ujusid võistluste kõige paremad tulemused. Lisaks olid stardis ka muidu välismaal treenivad Ralf Tribuntsov ja Kregor Zirk.

Võistluste kõige parema tulemuse ujus välja ning sellega kaasneva 200 eurot võitis Martin Allikvee. 21-aastane Allikvee, kes eelmisel nädalal Leedus ujus välja endale praeguse seisuga olümpiapileti, osales vaid 100 m rinnuliujumises võites selle ajaga 59.70. See aeg andis talle 808 FINA punkti, mis oli võistluste parim.

Kõik tippujujad võistlesid Keilas treeningkoormuste pealt ning seetõttu pole ka tulemused kõige kõrgemast klassist. Samuti oli tegemist lühirajal toimuva võistlusega ning kuna praegu on käsil just pikaraja võistlus oli osavõtjate arv samuti üpris kasin. Näiteks naiste 800 m vabaltujumises oli stardis vaid üks naine.

Martti Aljand saavutas kaks alavõitu olles parim 50 m rinnuli- ja 100 m kompleksujumises. Esimesel alal läbis ta distantsi ajaga 27.67. Korraliku aja sai ta kirja ka 100 m kompleksujumises, kus näitas tulemust 54.90, see oli ka võistluste paremuselt teine tulemus.

Kregor Zirk
Välismaal treenivad Kregor Zirk ja Ralf Tribuntsov olid samuti stardis. Zirk oli võidukas 50 m liblikujumises (24.22) ja saavutas hõbeda 100 m kompleksujumises (56.72). Tribuntsov, kes enne võistlust tegi ka viie kilomeetrisse treeningu pälvis kaks pronksist autasu ning seda 50 m vabalt- ja 100 m kompleksujumises.

Zirk naaseb esmaspäeval tagasi Inglismaale ning ei võistle Eesti meistrivõistlustel. Tribuntsov treenib nüüd veidi pikemat aega kodumaal ning teda saab ka Eesti meistrivõistlustel näha.

Naistest näitas võistluste parimat tulemust Kätlin Sepp, kes 100 m seliliujumises sai kirja ajaks 1.01.02. Ta jäi enda nimele kuuluvast Eesti rekordist vaid poole sekundi kaugusele. 50 m seliliujumises jäi ta enda õe Sigrid Sepa järel teiseks ajaga 29.69

Kolm ning kõige enam alavõite suutis saavutada Melissa Priidel, kes oli parim 50 m vabalt- ja rinnuliujumises ning 100 m kompleksujumises. Kaks alavõitu suutsid Keilas saavutada Karl Johann Luht (50 m ja 100 m selili), Pjotr Degtjarjov (50 m ja 100 m vabalt) ja Margaret Markvardt (50 m ja 100 m liblikat). 

PÜSIGE LAINEL!