25. juuni 2016

Tribuntsov ja Zaitsev hakkavad Läti meistrivõistlustel jahtima Rio piletit

Ralf Tribuntsov
Esmaspäeval algavad Riias 92. korda toimuvad Läti meistrivõistlused. Võistlustest võtab osa 15 riigi ujujad sh 26 Eesti ujujat. Paljude jaoks on tegemist hooaja viimase võistlusega ning samuti on viimane võimalus võidelda endale välja Rio olümpiapilet. 

Üks eestlastest kellel Rio de Janeiro silme ees on Ralf Tribuntsov. Tema suurimad lootused olümpiale pääsemiseks on 100 m seliliujumises. 

Eelmisel aastal näidatud aeg 55.03 on täpselt piiripeal ehk kas ta saab kutse või mitte. Eesti meistrivõistlustel startis Tribuntsov ilma suurema ettevalmistuseta ning kõik märgid lubavad Riias kiiret ujumist. Lisaks seliliujumisele on 21-aastane eestlane stardis veel 100 m liblik- ja 50 m seliliujumises.

Eesti meistrivõistlustel suurepäraseid ujumisi teinud Daniel Zaitsev üritab ennast olümpiale ujuda 50 m vabaltujumises. Nädal aega tagasi näidatud aeg 22.48 on väga hea, aga olümpiale pääsuks tuleb näidata veidi kiiremat aega. Samuti on Zaitsev stardis veel 50 m liblikujumises, kus ta omab Eesti rekordit, ning 100 m liblikujumises. 

Õed Kätlin ja Sigrid Sepp üritavad kõikidel seliliujumise distantsidel liikuda lähemale Alina Kendziori nimel olevatele Eesti rekorditele. Lisaks stardivad nad peale Riiat veel Luksemburgi meistrivõistlustel.

Läti meistrivõistluste formaat näeb välja, et hommikuti on eelujumised ning õhtuti finaalid. Lõunanaabrid on loonud meistrivõistluste jaoks lausa enda kodulehe mida saad uudistada SIIT:

Stardinimekirja leiad SIIT:

PÜSIGE LAINEL!