16. juuli 2016

10 huvitavat fakti tulevase olümpialase Martin Allikvee kohta

Martin Allikvee
Tänavusel hooajal on kahtlemata olnud üks parimaid Eesti meesujujaid Martin Allikvee. Poolteist kuud tagasi kindlustas ta endale pääsme Rio olümpiamängudele kui püstitas 200 m rinnuliujumises uue Eesti rekordi. 

Kuigi võistlustel võib Allikvee tunduda rahuliku ning tavalise sportlasena, siis tavaelus on tegemist väga toreda ja huumorika noormehega. Et meie tulevast olümpialast paremini tundma õppida, siis toon Teieni 10 huvitavat fakti Martin Allikvee kohta.

1. Hüüdnimeks "sNum"

Kuigi Martini traditsiooniline hüüdnimi võiks olla "Matu" siis Allikveed niimoodi lähedased ei kutsu. Noormehe hüüdnimeks on hoopis "sNum". "Selle hüüdnime mõtlesin endale välja umbes 10 aastat tagasi kuna arvutimängudes oli vaja hüüdnime," selgitas Martin. "Nüüd juba päris paljud sõbrad ja tuttavad kutsuvad mind tavaelus ka sNumiks."

2. Vabat aega sisustab logelemisega

Kuna ujumine võtab Martini elust väga suure osa, siis vabal ajal ning puhkusel on väga tähtis osa. Kui 21-aastane noormees parasjagu basseinis rinnulitõmbeid ei tee, siis üritab ta võimalikult palju aega veeta sõprade ja perega. Samuti on ta ka kirglik kalamees. "Tähtis on ka lihtsalt puhkamine ja olemine, see on väga tähtis eriti kui on raske treeningperiood."

Jessica Lowndes
3. Silmarõõmuks Jessica Lowndes

Kui rääkida silmarõõmudest, siis peatub Martini pilk Jessica Lowndesi peal. Tema näol on tegemist Kanadast pärit väga ilusa näitleja ja muusikuga. Maitse on meie ujujal igatahes hea.

4. Võitluskunstid oleks Martini spordialaks kui...

Kui Martin ujumisega ei tegeleks arvab ta, et oleks hoopis K1 või MMA võitleja. "See on karm sport, aga ma ei teagi miks ta mulle meeldib. Võibolla sellepärast, et olen noorena tegelenud kickboxiga," selgitab Martin enda teist armastust. Siinkirjutaja peab lisama, et ega ka 200 m rinnuliujumine mingi meelakkumine ole.

5. Lemmikautoks Mercedes Benz CLS
Mercedes Benz CLS

Kui parasjagu Martin basseinis ei ole, kala ei püüa või silma ei puhka Jessica Lowndesi peal, siis meelsasti istuks ta Mercedes Benz CLS rooli taga. Ta lisas, et auto vanem versioon meeldib talle isegi rohkem. Seega kui keegi tahab head sünnipäevakinki teha meie olümpialasele, siis see sobiks väga hästi.

6. Spordi-iidoliks Fedor Emalianenko

Kuigi enamik ujujaid vaatab ülesse ujumise superstaaride poole, siis Allikvee vaatab teises suunas. Tema suureks spordi-iidoliks on üks läbiaegade parimaid MMA võitlejaid  Fedor Emalianenko. "Ta on kõige tagasihoidlikum sportlane keda ma olen näinud. Tema rahulik iseloom ning egoismi puudus meeldib mulle väga."

7. Säravaim võistlus juunioride EM 2013 aastal

Parim mälestus ujumisvõistlusest on Martinil 2013. aasta juunioride EM-ist kui 100 m rinnuliujumises saavutas ta napilt 4. koha. "Võib öelda, et sealt algasid mu tõsisemad tulemused ning tõsisem sportlaskarjäär. Seal sain aru, et olen võimeline ennast olümpiale ujuma." Meest sõnast, härga sarvest aga Rio olümpiamängudel Martin stardis on.

8. Lemmikloomaks Panda 

"Mulle väga meeldivad Pandad," ütleb 14-kordne Eesti meister Allikvee. "Olen vaadanud nendest nii paljusid videosid. Nad tunduvad nii toredad ja lahedad, et võtaks isegi koju endale ühe."

9. Kõrvaklappides võib kostuda igasugust muusikat

Lemmik muusikažanri pole Martinil tekkinud ning treeningule sõites võib tema autos kostuda igasugust muusikat. Ta selgitab, et muusikavalik oleneb olukorrast ja tujust. Ühesõnaga suudab Martin võtta kõigest maksimumi.

10. Lemmikpuhkuse kohaks soe kliima

Täpselt ei oska Martin küll öelda, mis on tema lemmikpuhkus paigaks aga ta kinnitab, et kõige parem on puhata seal kus on soe kliima ja soe meri. "Sellistes kohtades meeldib mulle kõige rohkem olla ja nautida."

Kui sa pole veel jõudnud, siis loe ka 10 huvitavat fakti Maria Romanjuki kohta:

PÜSIGE LAINEL!