4. juuli 2016

AMETLIK: Allikvee ja Romanjuk pääsesid Rio olümpiale

Martin Allikvee
Eile, 3. juulil, läks lukku olümpianormide püüdmine. Ükski Eesti ujuja Rio mängude A-normatiivi ei täitnud aga kvoodialusel pääsesid Eestit esindama Martin Allikvee ja Maria Romanjuk.

Dmitri Kapelini hoolealused Martin Allikvee ja Maria Romanjuk pääsesid olümpiamängudele rinnuliujumise distantsidel. Esimene neist 200 m rinnuliujumises ja teine poole lühemal ehk 100 m rinnuliujumises. Mõlema jaoks on tegemist karjääri esimeste olümpiamängudega.

Eesti Ujumisliit oli seadnud kriteeriumi, et kui ükski ujuja A-normatiivi ei täida, siis sõidab olümpiale kõige suurema FINA punktiskooriga mees- ja naisujuja. Allikvee ujus maikuu lõpus Leedu meistrivõistlustel 200 m rinnuliujumises uue Eesti rekordi 2.12.80, mis andis talle 874 FINA punkti. Romanjuk pääses olümpiale eelmisel suvel MM-il näidatud 100 m rinnuliujumise tulemuse 1.09.49 eest. See andis neiule 794 punkti. Muide FINA (Maailma Ujumisliit) oli kehtestanud reegli, et kvoodialusel võivad olümpiale pääseda vaid need ujujad, kes on osalenud 2015 aasta MM-il Kaasanis.

Lootus olümpiale pääseda on veel ka Ralf Tribuntsovil (100 m selili) ja Daniel Zaitsevil (50 m vabalt), kes võivad FINA poolt pälvida kutse. Lõplik selgus on majas vähemalt 17. juuliks. 

Meeste 200 m rinnuliujumine leiab Rios aset 9. augustil ja naiste 100 m rinnuliujumine 7. augustil. 

PÜSIGE LAINEL!