8. juuli 2016

Homme algavad Soomes Põhjamaade noorte meistrivõistlused

Kertu Kaare
Homme saavad Soomes Tamperes alguse Põhjamaade noorte meistrivõistlused. Üheksa osaleva riigi hulgas on võistlustules ka 28-liikmeline Eesti koondis.

Tänavu on koondise liidriteks Janter Suun, Ilona Maide, Melissa Priidel, Ivan Stseglov ja Kertu Kaare. Just nendelt viielt A-normatiivi täitnud ujujalt oodatakse kõige paremaid tulemusi. Koondisesse pääsesid kõik ujujad kelle FINA punktisumma ületas 500 punkti piiri. Noormehed võistlevad vanuses 2000-2002 ning neiud 2001-2003.

Kertu Kaare on tänavusel hooajal suure arenguhüppe teinud ning tema on suur favoriit alavõidule 50 m- ja 100 m vabaltujumises. Kuna Kaare on alles 13-aastane, siis ohus on ka noorte rekordid. 50 m vabaltujumises lahutab teda noorte rekordist hetkel 12 sajandikku ning 100 m distantsil veidi üle sekundi. Lisaks stardib neiu ka 200 m seliliujumises. Tasub märkida, et Kaare võistleb endast aasta vanemate neidudega. 

Noormeestelt oodatakse head tulemust Janter Suunalt, kes selle võistluse pärast loobus ka Euroopa juunioride meistrivõistlustest. Suun stardib 50 m-, 100 m-, 200 m- ja 400 m vabaltujumises. Kindlasti saab olema huvitav jälgida kuidas on tema tulemused võrreldes tema eakaaslastega Euroopa juunioride meistrivõistlustel Ungaris.

Võistlused toimuvad kolmes osas ning homme hommikul hüpatakse vette kell 10:00. Kõik ujumised peetakse otsefinaalidena. Iga riik võib ühele alale ujuma panna neli ujujat aga punkte toovad vaid kaks parimat. 

Eesti koondise koosseis:

Neiud: Kertu Kaare, Melissa Priidel, Ilona Maide, Diana Kornet, Meril Arndt, Sandra Maanurm, Kaia Liis Kivirähk, Laurika Lint, Kaia Liis Tomak, Helena Heinlo, Kirke Penter, Carmen Piiroja.

Noormehed: Janter Suun, Ivan Stseglov, Rando Vainikk, Eero Ääremaa, Gregory Kask, Simon Vellemaa, Edvard Kopjev, Kristjan Adamson, Markus Marandi, Martin Piilberg, Alex Ahtiainen, Aleksander Amosenkov, Sergei Volkov, Mark Sovtsa, Mihhail Pribludnõi, Maksim Gumnejuk.

Kõik tulemused laekuvad SIIA:

PÜSIGE LAINEL!