25. august 2016

Prantsusmaal algab MK-etapp, stardis mitmed olümpiavõitjad

Eelmise aasta üldvõitjad
Pärast Rio olümpiamänge on ujujad suundumas maailmakarika etappidele, et enda rahakotti veidi paksemaks saada. Mitmed olümpiavõitjad ja medalistid alustavad võistlemist homme kui MK-etapi esimene etapp toimub Prantusmaal Chartresis.

Tänavu toimuvad MK-etapid taas lühikeses basseinis (25m). Eelmine aasta toimusid etapid pikas basseinis seoses Rio olümpiamängudega. 

Esimesel etapil Prantsusmaal on kohal Rios kolm kuldmedalit võitnud Katinka Hosszu. Ungarlanna saavutas eelmisel aastal ka üldvõidu. Meeste seas eelmine hooaeg üldvõidu napsanud Cameron van der Burgh on samuti stardis nagu on ka tema kaasmaalane Chad le Clos. Lisaks on võistlemas veel palju tuntuid nimesid. 

Tänavu on MK-etappe kokku kaheksa kus jagatakse välja ligi 2 miljonit dollarit auhinnaraha. Võistlusprogrammis on 17 individuaalset distantsi nii meestele kui ka naistele. Etapil alavõidu saavutanud ujuja pälvib 1500$ võiduraha, teine koht saavutab 1000$ ja kolmas koht 500$. 

Iga saavutatud koha eest saab ka punkte ning MK-etappide lõppedes kõige rohkem punkte pälvinud ujuja saavutab üldvõidu ning sellega kaasneva 100 000$ võiduraha. Lisaks jagatakse 10 000$ veel ka iga püstitatud maailmarekordi eest. 

Viimati eestlastest on MK-etapil kõige edukamalt esinenud Martin Liivamägi, kes kaks aastat tagasi Moskvas toimunud võistlusel pälvis 100 m kompleksujumises teise koha.

MK-etappide toimumiskohad ja ajad:

Chartres (FRA) - 26.-27. august
Berliin (GER) - 30.-31. august
Moskva (RUS) - 03.-04. september
Peking (CHN) - 30. september - 01. oktoober
Dubai (UAE) - 4.-5. oktoober
Singapur (SIN) - 21.-22. oktoober
Tokio (JPN) - 25.-26. oktoober
Hong-Kong (HKG) - 29.-30. oktoober

PÜSIGE LAINEL!