31. oktoober 2016

Degtjarjov ja Romanjuk osalevad kõrgetasemelisel võistlusel Itaalias

Eesti koondislased Pjotr Degtjarjov ja Maria Romanjuk osalevad algaval nädalavahetusel Itaalias kõrgetasemelisel ujumisvõistlusel South Tyrol. Teiste seas on starti tulemas ka Rio olümpiamängude kuldmedalist 50 m vabaltujumises Anthony Ervin. 

23-aastane Pjotr Degtjarjov stardib 50 m ja 100 m vabaltujumises ning 100 m kompleksujumises. Tegemist on kroolisprinteri lühiraja hooaja teise võistlusega.

"Eesmärk on ujuda hetke vormi pealt hästi ning läbi selle saada teada kuidas ettevalmistus on sujunud," rääkis Degtjarjov enne võistluste algust. "Kuna mul veealused väljumised on alati olnud nõrk lüli, siis proovin rõhuda just seda osa sel võistlusel." Sellest hooajast Riho Aljandi käe all treeniv Degtjarjov hoiab 50 m ja 100 m vabaltujumises Eesti kõigi aegade edetabelis teist kohta. 50 m vabaltujumises tuleb Degtjarjovil rinda pista valitseva olümpiavõitja ameeriklase Anthony Erviniga ja 100 m vabaltujumises leiab konkurentide hulgast valitseva Euroopa meistri Marco Orsi

Treeningutel on Degtjarjov kõvasti vaeva näinud ning on kõigega rahul. "Treeningud on läinud hästi. Olen saanud ilusti tööd teha nii vees kui ka jõusaalis ja kõik testid ning enesetunne näitavad, et liigume hetkel õiges suunas," selgitas ujuja.

Lisaks Degtjarjovile pälvis võistlustele kutse ka eelmise aasta Eesti parim naisujuja Maria Romanjuk. Paar nädalat tagasi Tallinna meistriks mitmevõistluses kroonitud Romanjuk läheb starti 50 m ja 100 m rinnuliujumises ning 100 m kompleksujumises. "Eesmärk on enda alad läbi ujuda ja kogeda võistlusstressi," rääkis Dmitri Kapelini hoolealune eesmärkidest. "Tahan kõiki alasid hästi ujuda ega mõtle ajast ega kohast. Ujun nii nagu praegune seis lubab."

Uut hooaega alles septembri keskel alustanud Romanjuk on Eesti rekordiomanik 100 m rinnuliujumises. 50 m rinnuliujumises kuulub talle Eesti kõigi aegade kolmas tulemus ja 100 m kompleksujumises teine tulemus. Võistlused Itaalia linnas Bolzanos algavad laupäeval ning kestavad kaks päeva. 

Pjotr Degtjarjovi isiklikud tippmargid:

50 m vabalt - 21.79
100 m vabalt - 48.18
100 m kompleksi - 54.71

Maria Romanjuki isiklikud tippmargid:

50 m rinnuli - 31.53
100 m rinnuli - 1.07.29
100 m kompleksi - 1.02.67

PÜSIGE LAINEL!