29. november 2016

KURIOOSUM: Tribuntsov ei tohi Eesti meistrivõistlustel enda koduklubi eest võistelda

Eesti koondislane ja mitmekordne Euroopa lühiraja meistrivõistluste finalist Ralf Tribuntsov ei tohi 17.-19. detsembril toimuvatel Eesti lühiraja meistrivõistlustel esindada enda koduklubi Audentese Spordiklubi. 

Kuna Tribuntsov õpib ja treenib USA-s Lõuna-California ülikoolis (USC), siis erinevate NCAA reeglite pärast ei tohi eestlane esindada lühiraja meistrivõistlustel enda Eesti koduklubi.

USC ujumismeeskond läheb nö jõulupausile alates 20. detsembrist ning enne seda ei tohi Tribuntsov esindada ühtegi teist klubi, vastasel juhul võivad sellega kaasneda trahvid ja ta kaotab õiguse osaleda märtsis toimuvatel USA üliõpilasmeistrivõistlusel. "Kui Eesti lühiraja meistrivõistlused toimuksid ajavahemikus 20.-26. detsember, siis võiks Tribuntsov esindada enda koduklubi," selgitas USC ujumismeeskonna tehniline direktor Brad Boswell. "Igal ujumisvõistkonnal algab puhkus erineval ajal ning tänavu on USC võistkonnal selleks kuupäevaks 20. detsember.

Boswell lisas veel, et siiski saab Tribuntsov Eesti lühiraja meistrivõistlustel osaleda, aga ta peab stardilehel üles antud olema individuaalsportlasena ning ilma koduklubita. "Ülikooli hooajal saab sportlane esindada ka enda koondist rahvusvahelistel võistlustel, kuid hooaja sees teisi klubisid peale ülikooli oma esindada ei tohi," selgitas ameeriklane keerukaid NCAA reegleid. 

Samuti USA-s õppiv ja treeniv Karl Johann Luht saab esindada enda koduklubi Garanti Spordiklubi tänavustel meistrivõistlusel kuna Luhti ülikool Louisana läheb nö jõulupuhkusele enne 17. detsembrit. Siiski on Tribuntsov stardis ning kiired ujumised Kalev Spa ujulas ootavad teda ees.

PÜSIGE LAINEL!