20. november 2016

Maria Harutjunjan ujus USA-s uue Eesti rekordi rinnuliujumises

21-aastane Eesti koondislane Maria Harutjunjan osales Columbias Mizzou lahtistel ujumisvõistlustel kus püstitas 200 jardi rinnuliujumises uue Eesti rekordi ning ohustas 200 jardi kompleksujumises rahvusrekordit.

Maria Harutjunjan kes õpib ja treenib juba kolmandat aastat Wyomingi ülikoolis tegi hooaja parimad tulemused Mizzou lahtistel ujumisvõistlustel. Ta napsas 200 jardi rinnuliujumises hõbemedali ning ujus uue Eesti rekordi.

Individuaalselt parima tulemuse ujus Harutjunjan välja 200 jardi rinnuliujumises kus tulemusega 2.11,85 saavutas ta hõbemedali ning püstitas ka uue Eesti rekordi. Enda nimel olnud Eesti rekordist oli 21-aastane ujuja nobedam 0,33 sekundit. 200 jardi kompleksi läbis ta ajaga 2.02,78 ning saavutas seitsmenda koha. Anna-Liisa Põllu nimel olevast Eesti rekordist jäi Harutjunjanil puudu vaid 1,55 sekundit. "Võistlus näitas, et olin valmis 200 jardi distantsideks kuna enne võistlust tegime enamasti hästi palju aeroobset tööd ja vähe kiirust," ütles ujuja.

100 jardi rinnuliujumises, alal kus ta pääses eelmisel hooajal ka USA üliõpilasmeistrivõistluste finaali, pidi Harutjunjan leppima neljanda koha. Ta läbis distantsi ajaga 1.01,96. "Aeg oleks võinud olla parem aga hetkel kiirust nii palju ei ole," sõnas Harutjunjan. 

Lisaks aitas rinnuliujuja Wyomingi naiskonna 4x50 jardi kombineeritud teateneliku pronksmedalini. Poole pikemal distantsil saavutati neljas koht. Väljaspool arvestust tegi Harutjunjan kaasa ka 50 jardi vabaltujumises kus püstitas uue isikliku rekordi tulemusega 24.23. Üldplaanis jääb ujuja enda selle aasta viimase võistlusega rahule. "Ma jäin üsna rahule. Kõik alad v.a 100 jardi rinnuliujumine läksid palju paremini kui eelmisel aastal samal ajal, mis näitab et areng on toimunud ja see on alati positiivne. Sellel aastal rohkem võistlusi ei ole ning nüüd hakkame rõhku panema tehnilistele detailidele ning valmistuma konverentsi meistrivõistlusteks mis toimuvad veebruarikuus," rääkis Harutjunjan lõpetuseks.

Kõik tulemused leiad SIIT:

PÜSIGE LAINEL!