11. jaanuar 2017

FOTOUUDIS: Suvel Budapestis toimuva MM-i basseini valati vesi sisse

Ungari pealinn Budapest võõrustab tänavu 14-30 juulini veealade MM-i. Nende võistluste tarbeks on viimase paari aasta jooksul ehitatud eraldi ujumiskompleks. Mõned päevad tagasi lasti võistlusbasseini esmakordselt vesi sisse.

Suvel Budapestis toimuv MM on 2017 aasta kõige suurem ja tähtsam võistlus ujujate jaoks. Ujumine leiab aset 23-30 juulini. 

Võistluste vastu on üles näidatud väga suurt huvi ning piletimüük läheb suurepäraselt. Praeguseks on müüdud üllatavalt palju pileteid ning seda suuresti just Ungari suurima ujumisstaari Katinka Hosszu tõttu. Hosszu kes suvel Rio olümpiamängudel võitis 3 kulda ja detsembris lühiraja MM-il 7 kuldmedalit on ka suvel üks kõige kuumemaid nimesid võistlustules.

Kodupubliku ees tahab hea etteaste teha ka Rios hõbemedali võitnud Laszlo Cseh kes on 200 m liblikujumises ka valitsev maailmameister. Ühelgi Eesti sportlasel A-normatiivi täidetud ei ole, aga B-normatiiv on täidetud 9 Eesti ujujal. Kui paljud neist võistlustele sõidab, see selgub lähikuude jooksul.

Budapestis toimuval MM-il on lisaks ujumisele kavas veel vettehüpped, sünkroonujumine ja veepall.

Foto võistlusbasseinist
PÜSIGE LAINEL!