3. mai 2017

Ligi 100 Eesti ujujat osaleb Leedus toimuval sprindifestivalil

Täna õhtul saab Leedus Anykščiais alguse traditsiooniline sprindifestival. Võistlustel osalevad viie erineva riigi sportlased ning Eesti eest on vette hüppamas ligi 100 ujujat. 

Eesti tippudest on lühirajal toimuval võistlusel osalemas teistehulgas Margaret Markvardt, Kätlin Sepp, Sigrid Sepp, Andrei Gussev ja Armin Evert Lelle.

Võistlused toimuvad kolmes erinevas vanusegrupis. Põhivõistlus toimub reede-laupäev ning medalid jagatakse kõikidel 50 m- ja 100 m distantsidel. Võistluste kolm parimat mees- ja naisujujat FINA punktide põhjal teenivad vastavalt 300-220-150 eurot. Lisaks on rahalised auhinnad ettenähtud ka iga ala esikolmikule. 

Neljapäeval toimub aga play-off süsteemiga võistlus, mis pealtvaatajatele on eriti põnev. Nimelt peale eelujumisi jäävad alles 8 ujujat, kes peavad pääsema kuue parema hulka, et pääseda järgmisse ringi. Lühike puhkus ning kuuest ujujast jääb alles neli. Poolfinaalis nelja parema ujuja osalusel selguvad kaks finalisti. Ning seejärel toimub juba suur finaal kus lisaks kiirusele saab määravaks ka vastupidavus. Play-off süsteemiga võistlus toimub vaid 50 meetri distantsidel ning vaid absoluutklassile. 

Tegemist on selle aasta esimese tõsisema lühiraja võistlusega kuna enamus võistlusi toimuvad hetkel pikas basseinis. Eelmisel aastal oli väga heas hoos Margaret Markvardt kes 100 m liblikujumises viis enda isikliku rekordi esmakordselt alla minuti. 

Võistlustel osaleb 45 erinevat klubi 661 ujujaga. Eestist on võistlustele sõitmas üheksa klubi nendest suurima sportlaste arvuga on Ujumisklubi Aktiiv (29). Ühtekokku on võistlustulle minemas 97 Eesti ujujat. 

Võistluste tulemused laekuvad SIIA:

PÜSIGE LAINEL!