20. mai 2017

Rekorditelainel olev Joonas Niine ujus taas Eesti noorte rekordi


Sillamäel toimuvatel Ida-Virumaa lühiraja meistrivõistlustel püstitas Joonas Niine uue Eesti noorte rekordi 200 m rinnuliujumises. Paar nädalat tagasi parandas ta rekordit poole lühemal distantsil.

Audentese Spordigümnaasiumis treeniv ja Ujumisklubi Aktiivi esindav Niine läbis 200 m rinnuli ajaga 2.17,15 millega ta püstitas uue Eesti noorte rekordi.

Maksim Akavantsevile kuulunud kolme aasta vanuse rekordi 2.17,95 ületas Niine ligi sekundiga. Enne tänast võistlust oli uue rekordimehe isiklik rekord 200 m rinnuliujumise distantsil 2.23,34 mille ta ujus talvel toimunud Eesti lühiraja meistrivõistlustel.

"Ujumisega jään väga rahule," sõnas Niine peale rekordi alistamist. "Läksingi starti eesmärgiga, et üle ujuda noorte rekord või võimalikult selle lähedale." Järgmisena stardib Niine Läti meistrivõistlustel pikas basseinis kus noormees on endale sihiks võtnud järgmise aasta Euroopa juunioride meistrivõistluste normatiivi. Kahtlemata tasub silma peal hoida ka pikaraja 100 m rinnuliujumise noorte rekordil 1.06,00, mis on 16-aastasele ujujale alistatav.

PÜSIGE LAINEL!