12. mai 2017

Väliseestlasest gei ujuja esindab Eestit suvel toimuval suveuniversiaadil

Esimene eestlasest gei ujuja Ayrton Kasemets esindab suvel esmakordselt Eestit osaledes Taipeis toimuval suveuniversiaadil. 

"See võistlus on minu jaoks väga oluline kuna vähem kui aasta eest käisin õlaoperatsioonil," sõnas Kasemets. "Kuna tegemist oli tõsise operatsiooniga, siis osaleda suveuniversiaadil on väga ülev tunne."

21-aastane Kasemets õpib USA-s Oaklandi ülikoolis Missouris. Ta omab topeltkodakondsust olles samal ajal nii USA kui ka Eesti kodanik. Tema mõlemad vanemad on sündinud just Eestis. Aastal 2014 tunnistas ujuja, et on gei ning on seetõttu pälvinud ka palju tähelepanu enda koduülikoolis. 

Kuigi Kasemets esindab Taipeis Eestit, siis ta tunneb, et omamoodi esindab ta ka LGBT kogukonda. "On olnud hetki kus mul on olnud väga raske," ütles sportlane. "Aga saades kokku teiste LGBT kogukonda kuuluvate sportlastega, siis nemad on õpetanud, et kõigele on olemas positiivne väljund."

Ameeriklasest eestlane osales kaks aastat tagasi ka Eesti meistrivõistlustel kus tema parimaks soorituseks jäi neljas koht 100 m rinnuliujumises esindades Kalevi Ujumiskooli värve. Tänavuse aasta suveuniversiaad toimub augusti teises pooles Taipeis.

PÜSIGE LAINEL!