22. juuli 2017

5 huvitavat fakti enne MM-i Eesti ujujate kohta

Homme tehakse algust 17. korda toimuva MM-iga. Avapäeval on eestlastest võistlustules Daniel Zaitsev, kes hakkab sinilindu jahtima 50 m liblikujumises. Võistkonna suuruseks on kuus ujujat tänavu ning huvitavaid fakte saab välja noppida nii mitmeid. 

Toon Teieni viis huvitavat fakti enne MM-i Eesti ujujate kohta.

1. Koondise keskmine vanus

Koondise keskmiseks vanuseks on 21 eluaastat. Koondise vanim on 29-aastane Filipp Provorkov ning noorim äsja 18-aastaseks saanud Kregor Zirk. 

2. Individuaalsed stardid

Eesti koondislased teevad kaheksa võistluspäeva jooksul kokku 11 individuaalselt starti. Kõige enam starte teeb Kregor Zirk (3). Ainuke päev millal me eestlast võistlemas ei näe on neljapäeval 27. juulil.

3. Eelnevad kogemused

Ainukesena teeb tänavu pikaraja MM debüüdi eestlastest Daniel Zaitsev. Ülejäänud koondislased on vähemalt käinud ühel MM-il. Maria Romanjuki osaleb kolmandat korda järjest MM-il kui näiteks Provorkov osaleb MM-il peale kuue aastast pausi. Tänavused koondislased on varasemalt pikaraja MM-il osalenud ühtekokku seitse korda.

4. Kompleksujumine esindatud ei ole

Viimastel MM-idel on Eesti koondisel alati olnud kompleksujumine esindatud ning seda eelkõige Martin Liivamägi näol. Tänavu on aga kompleks ainuke ujumisstiil, milles eestlased MM-il vette ei hüppa.  

5. Viis erinevat Eesti klubi esindatud

Kõige enam on MM-il Garanti Spordiklubi ujujaid (2). Samuti on esindatud Audentese Spordiklubi, TOP Ujumisklubi, Viimsi Veeklubi ja Ujumise Spordiklubi. Ühtekokku osaleb MM-il viie erineva klubi sportlased. 

PÜSIGE LAINEL!