9. september 2017

KAHJU! Eesti parim seliliujuja Tribuntsov lühiraja EM-il ei osale

Viimasel kahel korral Euroopa lühiraja meistrivõistlustel finaali jõudnud Ralf Tribuntsov tänavu detsembris Taanis Kopenhaagenis toimuval võistlusel starti ei tule.

Peagi 23-aastaseks saav Ralf Tribuntsov õpib ja treenib juba neljandat hooaega USA-s Lõuna-California ülikoolis (USC) ning koolieksamite tõttu lühiraja EM-il osaleda ei saa.

Eestlane on lühiraja EM-idel olnud vägagi edukas. Ta pääses 2013 ja 2015 aastal 100 m seliliujumises finaali ning on kahel korral väga lähedal olnud finaalile ka 50 m seliliujumises. Poolfinaalidesse on ta pääsenud ka 50 m- ja 100 m vabaltujumises. 

Tribuntsov on 50 m- ja 100 m seliliujumise rahvusrekordi omanik vastavalt aegadega 23.59 ja 51.12. Eestlase puudumisega saab suure tagasilöögi ka meeste teatenelik, kes möödunud korral 4x50 m kombineeritud teateujumises finaali pääses. Lisaks äsja karjääri lõpetanud Pjotr Degtjarjovi puudumisega on teateneliku võimalused finaali pääseda muutunud praktiliselt olematuks. Euroopa lühiraja meistrivõistlused leiavad aset 13.-17. detsembrini Taanis Kopenhaagenis. 

PÜSIGE LAINEL!