1. september 2017

Kolm tugevat koondise piirimail olevat ujujat vahetasid koduklubi

Algavaks hooajaks on kolm tugevat Eesti koondise piirimail olevat ujujat vahetanud koduklubi ning valmistuvad juba hoolega algavaks hooajaks. 

Cevin Anders Siim, Sander Paavo ja Hendrik Ütt esindavad algavast hooajast Audentese Spordiklubi värve treenides Riho Aljandi käe all. 

"Liitusin Audentesega kuna astusin Tallinna Ülikooli ning olen seega edasipidi rohkem pealinnaga seotud," räägib Tartu Ujumisklubist (TUK) lahkunud Cevin Anders Siim. "Algselt oli plaan Tallinnas treenides esindada TUK-i, kuid see oleks mulle olnud väga kulukas." Viimaste aastate jooksul on Tartu Ujumisklubist erinevate põhjuste tõttu lahkunud mitmed tugevad ujujad ja head treenerid. 

Samuti Tartu Ujumisklubist lahkunud Hendrik Ütt lahkub enda kodulinnast ning asub õppima Tallinna Tehnikaülikooli. "Liitusin Audentesega kuna asusin õppima TTÜ-sse," sõnab Ütt. "Uuelt hooajalt ootan häid saavutusi ülikoolis ja ujumises." Sellel suvel esmakordselt individuaalselt Eesti meistriks kroonitud Siim valmistub hoolega lühiraja EM-iks. "Loodan tiitlivõistlustel olla oma parimas hoos," lisab ujuja. "Eelmisel hooajal olin kimpus vigastuste ja haigustega ning tänu nendele olen oma keha paremini tundma õppinud ning eesoleval hooajal üritan treenida targemalt, et vältida vigastusi."

Siimu jaoks Audenteses treenimine ei ole võõras kuna viimased viis aastat käis ta sealses spordigümnaasiumis ja tänavu kevadel ta kooli lõpetas. Ka Sander Paavo jaoks on Audenteses tuttav koht olles seal õppinud ning treeninud juba viimased kolm aastat. "Kuna läksin Tallinnas ülikooli ja Audenteses olen ka õppinud, siis tundus see kõige õigem valik," lausub varasemalt Ujumise Spordiklubi värvides ujunud Paavo. "Loodan algaval hooajal kindlasti ujuda uued isiklikud rekordid ning tahaks täita ka Euroopa meistrivõistluste normatiivi."

Nende kolme ujuja lisandumisega Audentese Spordiklubile tugevnes nende koosseis ka uuel hooajal toimuvaks Eesti karikavõistlusteks kus nad on ka tiitlikaitsjad. Samuti annab Siimu, Paavo ja Ütti lisandumine väärt lisakäigu teateujumistes Eesti meistrivõistlustel.

PÜSIGE LAINEL!