28. november 2017

10 põhjust miks ujumine on parim spordiala

Ujumist harrastavad inimesed armastavad seda spordiala. Ujumine seob erinevaid inimesi, annab energiat ning on hea tuju allikas. Ujumise juures on palju positiivseid põhjuseid, mis panevad sind seda päevast päeva tegema. 

Toon Teieni 10 põhjust miks ujumine on parim spordiala ja miks kõik peaksid selle suurepärase alaga tegelema.

1. Ujumine teeb Sind targemaks

Austraalias viidi laste hulgas läbi uuring, mis tõestas et ujumisega tegelevad lapsed on targemad kui mitte-ujujad lapsed. Muidugi on olemas erandeid. Lisaks kõikide nende pikkuste, ringide ja meetrite lugemine päevast päeva basseinis viib sinu peastarvutamise oskuse tipptasemele.

2. Ujujad on kõige puhtamad sportlased

Olles ujuja, siis on sul raske mõista mis tähendab higistamine. Kuigi me ujudes kõik higistame, siis me seda ei taju kuna oleme vees. Kui pärast treeninguid käid alati duši all ja pesed ennast, siis ei saa keegi sulle ette heita, et sa ei ole puhas inimene. 

3. Ujumine teeb Sind seksikamaks

Kõik need treeningutel veedetud tunnid saavad kehakujuga kõvasti lunastatud. Ujumine aitab alandada kehakaalu ja viib sinu rasvaprotsendi alla. Suvel rannas saad kadestusväärselt eputada enda kõhulihastega, mis on tekkinud tänu ujumisele. 

4. Sa võid ujuda igavesti

Ujumine on hea spordiala, sest olenemata vanusest saad sa seda alati harrastada. Ujumine aitab liigeste valu vastu ning aitab lihtsalt tekitada hea tunde. Eesti ujumise elav legend Nora Kutti tuli 2013. aastal 91-aasta vanusena kahekordseks Euroopa meistriks enda vanuseklassis. 

5. Ujumine viib Sinu teise reaalsusesse

Ujudes kaovad kõik mured ja probleemid. Sa saad põgeneda enda argipäeva probleemide eest ja lihtsalt nautida seda kaaluta olekut vee sees. Mingi hetk pead sa tegelikku maailma tagasi minema, aga ujumine on hea võimalus "laadida akusid" ning teha endale restart pärast halba päeva.

6. Ujumine on olümpiamängude kõige populaarsem spordiala

Piletid olümpiamängude finaalujumistele müüakse kõige kiiremini läbi. Viimasel 12 aastal on ujumine tõusnud olümpiamängude kõige populaarsemaks spordialaks, seda nii vaatajate numbrite kui ka avaldatud artiklite põhjal. Seda suuresti tänu Michael Phelpsile ja tema imetegudele basseinis. 

7. Ujumine õpetab tööd tegema

Ujujad treenivad sadu tunde aastas kui mitte tuhandeid, et parandada enda isiklikku rekordit vaid paari sajandikuga. Lapsed tasub tuua juba noores eas ujumistreeningule, sest see õpetab neile distsipliini ja annab väga hea tööeetika kogu eluks.

8. Sõbrad kogu eluks

Ujulast võid sa leida endale sõbrad kogu eluks. Kui tegeled ujumisega võistlustasemel, siis sõpradega koos kannatatud tunnid loovad tugeva sideme kogu eluks. Isegi harrastusujujad leiavad iga päev ujulas käies, et on ka teisi inimesi kes talitavad sarnaselt. Ujumine seob ja annab meile alati kõneainet.

9. Ujumine arendab jõudu ja vastupidavust samal ajal

Ujumist loetakse küll aeroobseks tegevuseks aga kuna vees edasi liikumiseks pead rakendama jõudu, siis arendad sa nii jõudu kui ka vastupidavust. Ujumine annab koormuse kogu sinu kehale ning mida vanemaks saad seda parem mõju on ujumisel sinu tervisele.

10. Ujumine annab energiat

Kui hommikune ujumine on tehtud, siis see annab tohutult energiat. Vaid 30-minutiline treening vees 3x nädalas kiirendab sinu ainevahetust ning tänu sellele kulutad sa vähem energiat puhates kui need kes aktiivselt ei treeni ja väsimus treenitule kehale nii kiirelt külge ei hakka. 

PÜSIGE LAINEL!