30. november 2017

EELVAADE: Juuniorid stardivad Põhjamaade meistrivõistlustel Islandil

Juba homme tehakse Islandil algust tänavuste Põhjamaade juunioride meistrivõistlustega. Eesti koondise ridades stardib 24 ujujat ning koondise liidriteks on Alex Ahtiainen, Joonas Niine, Ilona Maide ja Kertu Kaare.

Kolm päeva kestvatel Põhjamaade meistrivõistlustel on lisaks juunioridele stardis ka vanemad ujujad (pre-seeniorid), kes on juunioride vanuseklassist välja kasvanud kuid täiskasvanute tiitlivõistlustele veel ei pääse. 

Juunioride koondise üheks liidriks on suvel omaealiste Euroopa meistrivõistlustel rinnuliujumises poolfinaali pääsenud Joonas Niine. Siiri Põlluveeri hoolealune omab häid võimalusi poodiumile tõusta nii 100- kui ka 200 meetri rinnuliujumises. Kuna tase on tänavu väga kõrge, siis peab noormees kahtlemata täielikult õnnestuma. Põlluveeri teine hoolealune Alex Ahtiainen on samuti medalikonkurentsis. Eelkõige seliliujujana tuntud noormees omab paremaid võimalusi poodiumile tõusta 100 m liblikujumises. Alates sügisest Audentese Spordigümnaasiumis treeniv noormees peaks suviste pikaraja tulemuste põhjal ujuma korralikud ajad ka tänavu lühirajal. Kindlasti tasub Ahtiainenil silma peal hoida ka 100 m seliliujumises.

Neidude liidriks on eelkõige Ilona Maide ja Kertu Kaare, kes hakkavad omavahel maid jagama. Isiklikke rekordite võrdluses saab piigadel olema väga keeruline poodiumile jõuda, sest konkurendid teistest Põhjamaade riikidest on väga heal tasemel. Maide ja Kaare stardivad 50-100-200 meetri vabaltujumise distantsidel. Kuna Kaare on viimased päevi 14-aastane, siis tema aegadel tasub eriti silma peal hoida kuna piigal on viimane võimalus ujuda/parandada Eesti noorte rekordeid. Hetkel on tema nimel 50 m vabaltujumise noorte rekord (25.93) ning kevadel jäi poole pikemal distantsil rekordist (57.44) teda lahutama 17 sajandikku.  

Eesti juunioride koondist ähvardab ka tõeline krahh. Võrreldes eelnevate aastatega võib sellest võistlustest välja kujuneda viimase 10 aasta kõige medalivaesem mõõduvõtt. Möödunud aastal võitis Eesti kuus individuaalset medalit. Kõige mustema stsenaariumi kohaselt võib Eesti tänavu sootuks medalita jääda. Loodame siiski parimat ning ka seda, et Eesti ujujad astuvad poodiumile.

Eesti juunioride koondis: Joonas Niine, Robert Tarum, Uku Pärismaa, Anna Kapelina, Ilona Maide, Sergei Volkov, Maksim Gumenjuk, Aleksandr Amosenkov, Mihhail Pribludnõi, Jan Joonas Viirpuu, Kertu Kaare, Janter Suun, Sandra Maanurm, Laura Kalvet, Alex Ahtiainen, Mark Sovtsa, Diana Kornet, Meril Arndt, Rain Rasmus Lõokene, Martin Piilberg, Getriin Marii Lessing, Matteus Miilpalu, Karl Johannes Visnapuu, Brita Rannamets.

Eesti pre-seenioride koondis: Hendrik Ütt, Marko-Matteus Langel, Sander Paavo, Aleksandr Kapelin, Vladimir Turu, Meribel Saar, Aleksander Sandrigailo, Tiit Matvejev. 

Võistluste startlisti leiad SIIT:

PÜSIGE LAINEL!