3. november 2017

EUROOPA MEISTER! Eestlanna võitis Downi sündroomiga ujujate EM-il kuldmedali

Prantsusmaal Pariisis lõppesid täna Euroopa meistrivõistlused Downi sündroomiga ujujatele. Eelnevatel päevadel kolm pronksmedalit võitnud Maria Rein tegi täna enda parima esituse ja krooniti Euroopa meistriks. 

Naiste 100 meetri kompleksujumises ei leidunud täna vastast eestlanna Maria Reinule, kes krooniti Euroopa meistriks. Hommikul eelujumises parandas ta isiklikku rekordit 1,5 sekundit ja õhtul finaalis võttis sealt veel kolm sekundit maha. 

"Peaaegu, et täiuslik ujumine," sõnas Maria treener Vello Liivamägi peale enda hoolealuse triumfi. "Siiski natukene arenguruumi veel on." Eelnevatel päevadel on Rein olnud samuti võimsas hoos, sest enne tänast oli ta enda auhinnakappi lisanud kolm pronksmedalit, nüüd tuli see kõige kirkam. 

Treener Liivamägi sõnas veel, et kõik eesmärgid võistlustel sai täidetud. "Seitse distantsi ta ujus ja seitsmel alal finaali ta pääses," lausus Liivamägi. "Kõigil distantsidel ka isiklik rekord seega võistlusega võib rahule jääda." 

Maria osaleb sellel hooajal veel (27.november - 04.detsember) maailmameistrivõistlustel, mille korraldajaks on - INAS (intellektipuudega inimeste rahvusvaheline spordiorganisatsioon). Võistlused toimuvad Mehhikos, Aguascalienteses. See on esmakordne, kus Downi sündroomiga ujujatel on omaette võistlusklass INAS võistlustel. Ujuja võistlusreisile saab õla panna SIIT:

Võistluste viimasel päeval jõudis veel medalini Eric Tött, kes 50 meetri vabaltujumises sai kaela pronksmedali. Eesti koondis naaseb Pariisist viie medaliga.

PÜSIGE LAINEL!