20. november 2017

MK-sarja üldvõitjateks ujusid ennast Sjöström ja Le Clos

Möödunud nädalavahetusel lõppes tänavune kaheksast etapist koosnenud maailmakarikasari ning üldvõitjateks krooniti Sarah Sjöström ja Chad Le Clos. Üldvõidu eest kasseerisid ujujad 150 000 USA dollarit. 

Lõuna-aafriklane Chad Le Clos võitis MK-sarja enda karjääri jooksul juba neljandat korda. Viimane võit pärineb tal aastast 2014, viimased kaks hooaega lõpetas ta üldarvestuses teisena.

Viimasel viiel hooajal MK-sarja domineerinud ungarlanna Katinka Hosszu pidi tänavu leppima teise kohaga. Naiste seas tuli võitjaks rootslanna Sarah Sjöström, kelle edu tuli suuresti tänu Rahvusvahelise Ujumisliidu (FINA) uuele reeglile, et ühel etapil võib startida vaid neljal distantsil. Siiski oli Sjöström väga edukas ujudes augustikuus viis maailmarekordit ning teenides sellega mitmeid plusspunkte võrreldes Hosszuga. Omapärase saavutuseni jõudis ka Hosszu, kes Tokyo MK-etapil võitis enda karjääri 250. kuldmedali MK-sarjas. 

Naiste seas lõpetas kolmandana Ranomi Kromowidjojo ning meestest saavutasid vastavalt teise ja kolmanda koha Vladimir Morozov ja Kirill Prigoda

PÜSIGE LAINEL!