20. detsember 2017

EELVAADE: Eesti lühiraja meistrivõistlustel stardib enam kui 450 ujujat

Juba homme algavad Sõle ujulas 25. korda toimuvad Eesti lühiraja meistrivõistlused ning starti on oodata 456 ujujat, kes hakkavad heitlema täiskasvanute, juunioride ja noorte meistritiitlitele. Stardis on ka paljud Eesti tipud eesotsas lühiraja EM-i finalistide Martin Allikvee ja Kregor Zirgiga. 

Võistluste suurimaks tõmbenumbriteks on kahtlemata äsja lühiraja EM-il finaali jõudnud Martin Allikvee ja Kregor Zirk, kes üritavad mitel alal kuldmedali endale napsata.

Allikvee on suurfavoriit kõikidele rinnuliujumise võitudele, kuid head konkurentsi pakub talle vanameister Martti Aljand. Samuti saab olema huvitav näha kui hea aja suudab Allikvee ujuda 200 m rinnuliujumises, alal kus ta pääses EM-il finaali. 

18-aastane Kregor Zirk on starti tulemas lausa 10 individuaalsel distantsil. Head konkurentsi hakkab talle liblikujumises pakkuma kahekordne Euroopa juunioride meister ja suvel pikas basseinis MM-il finaali pääsenud ukrainlane Andriy Khloptsov, kes treenib Türgis koos Zirgiga. Khloptsov üritab Eesti meistrivõistlustel täita järgmise aasta lühiraja MM-i normatiive. Zirk saab olema Eesti meistrivõistlustel tihe külaline poodiumil, kuid omaette küsimus on, et mitu individuaalset kuldmedalit ta kaela saab. Samuti on põnev jälgida kas Zirk suudab lühiraja EM-il näidatud suurepäraseid tulemusi veelgi parandada või ujub ainult võidu peale. 

Kõik Eesti parimad naisujujad on samuti kohal ning põnevaid heitlusi jätkub igale maitsele. Kertu Kaare ja Kertu Ly Alneku lahingud vabaltujumises ning Sigrid Sepa, Kätlin Sepa ja Margaret Markvardti mõõduvõtud seliliujumise distantsidel saavad olema tõelised maiuspalad. Muidugi näeme ka Maria Romanjuki enda tuntud headuses, kes ohustab nii mõndagi rahvusrekordit. 

Suurimad puudujad tänavu on USA-s igapäevaselt treenivad Ralf Tribuntsov, Karl Johann Luht ja Maria Harutjunjan, kes kahtlemata tõstaksid Eesti meistrivõistluste taset veelgi. Juunioride vanuseklassiks noormeeste seas on 2000-2001 s.a ning neidude seas 2001-2002 s.a. Noored jagavad medaleid s.a 2002 ja nooremad ning 2003 ja nooremad vastavalt noormehed ning neiud. Võistlused kestavad kolm päeva (21.-23. detsember), hommikuste startidega tehakse algust 9:30 ja õhtustega 17:30.

Võistluste stardiprotokolli leiad SIIT:

Võistluste live-tulemused leiad SIIT:

Võistluste juhendi leiad SIIT:

PÜSIGE LAINEL!