3. detsember 2017

HEA TÖÖ! Ploomipuu ja Kaul võitsid paraujumise MM-i avapäeval medalid

Mexico Citys algasid Rahvusvahelise Paralümpiakomitee (IPC) MM ujumises. Võistluste avapäeval tõusis poodiumile vanameister Kardo Ploomipuu ja 18-aastane Susannah Kaul. 

Eesti viimase kümne aasta kõige edukam paraujuja Kardo Ploomipuu on taas astunud tiitlivõistluste poodiumile. Seekord võitis eestlane hõbemedali 100 m seliliujumises.

29-aastane Ploomipuu läbis 100 m selili ajaga 1.03,55, mis andis Brasiilia ujuja Andre Brasili järel (1.01,57) ja ameeriklase Tye Dutcheri (1.03,81) ees hõbemedali. Ploomipuule on see kolmandaks medaliks MM-ilt, aastal 2010 võitis ta hõbeda ning 2013 pronksi. "Esimesel 50 meetril hoidsin jalgu ning lõpus panin nii kuidas jaksasin," rääkis Ploomipuu enda taktikast. "Ajaga olen väga rahul arvestades neid tingimusi." Küsimusele kas tegemist oli ujuja viimase tiitlivõistlusega, siis Ploomipuu jättis ujumise jaoks ukse veel praokile. Teadupärast osaleb ta paari kuu pärast Pyeongchangis toimuvatel taliolümpiamängudel. 

Aklimatiseerumine on Eesti paraujujate suurim väljakutse, sest asutakse 2300 meetri kõrgusel merepinnast. Koondis jõudis võistluspaika alles 28. novembril pärast 26 tunni pikkust reisi. Samuti tuleb Eesti ujujatel harjuda ajavahega, mis on kaheksa tundi. 

Kaulile karjääri esimene medal

18-aastane Susannah Kaul võitis enda esimese tiitlivõistluste medali. Ta saavutas 50 meetri kroolisprindis pronksmedali uue isikliku rekordiga 29.25. Oktoobris oli Kaul võidukas Euroopa noorte paramängudel ning nüüd astus täiskasvanute tiitlivõistluste poodiumile.

Brenda Tilk pälvis avapäeval 100 m vabaltujumises 7. koha ajaga 1.28,74. Ploomipuu startis avapäeval veel 50 m kroolisprindis kus tema saagiks jäi samuti seitsmes koht. Maailmameistrivõistlused toimuvad 2.-8. detsembrini Mexico City olümpiaujulas. Eestit esindavad  veel Marita Sukko, Kaimar Kaldma, Matz Topkin ja Robin Liksor.

PÜSIGE LAINEL!