28. detsember 2017

LAHE! Kätlin Sepp võidutses Eesti spordikuulsuste jõuluturniiril

Eile peeti Haapsalus 13. korda toimunud Honda spordikuulsuste jõuluturniir millest võttis osa ka Eesti üks parimaid naisujujaid Kätlin Sepp. Hiljuti Eesti lühiraja meistrivõistlustel viis kuldmedalit võitnud Sepp tuli koos sõudja Kaur Kuslapiga jõuluturniiril esimeseks. 

Kätlin Sepa paariliseks oli sõudja Kaur Kuslap, kes võitis suvel toimunud MM-il paarisaerulise neljapaadi koosseisus pronksmedali. Sepp ja Kuslap esindasid seega veesportlasi.

Eesti spordikuulsused seljatanud Sepp oli võidus üllatunud: "Võit tuli üllatusena, sest alguses meil kõige paremini ei läinud ning peale kolmandat ala olime vist isegi viimased." Sportlased võtsid üksteiselt mõõtu vehklemises, õllekasti hoidmises, joonejooksus, sõudeergomeetril, puhuriga ketsi tagaajamises ja rippumises. "Kõige raskem oli vist rippumine," sõnas Sepp. "Võtsin valesti torust kinni ja siis pärast ei olnud enam midagi teha, kohendada ei saanud."

Sepa ja Kuslapi järel saavutasid teise koha vehklejad Kristina Kuusk ja Nikolai Novosjolov. Kuna ühe alana oli kavas ka vehklemine, siis Sepp ja Kuslap said vastasteks muidugi maailma parimad vehklejad. "Kõige väljakutsuvam ala oli kindlasti vehklemine," muljetas ujuja. "Riietuse selga ajamine oli juba omamoodi väljakutse ja see, et loosi saatel pandi meid paari Novosjolovi ja Kuusega ei lisanud ka just väga enesekindlust." 

Kogu ürituse eesmärk oli heategevuslik. Igal aastal kogutakse raha piirkonnas tegutsevate MTÜ-le, laste organisatsioonidele, lastekodudele jne. Tänavuse üritusega toetati Haapsalu rehabilitatsioonikeskust kus raha koguti üritusel toimunud oksjoniga. Sportlased panid oksjonile oma võistlusriided, varustuse, treeningvahendid jne. "Üritus oli väga mõnus, seltskond oli tore ja jutukas ning nalja sai," sõnas Sepp lõpetuseks.

Jõuluturniiri paremusjärjestus:

1. Kätlin Sepp - Kaur Kuslap (veesportlased)
2. Kristina Kuusk - Nikolai Novosjolov (vehklejad)
3. Kreete Verlin - Risto Mätas (kergejõustiklased)
4. Epp Mäe - Margus Silbaum (raskejõustiklased)
5. Kadri Ehamäe - Tanel Leok (motosportlased)
6. Gertu Laak - Kusti Nõlvak (võrkpallurid)
7. Arida Muru - Raigo Kuusnõmm (fitness-sportlased)
8. Kristina Bannikova - Rauno Sappinen (jalgpallurid)

PÜSIGE LAINEL!