26. jaanuar 2018

Noortesarja noorimad poisid on uskumatult kiired ja andekad

Priit Aaviku Ujumisblogi jätkab võistlussarja "Noortesari" parimate ujujate tutvustamisega. Täna on luubi alla sarja kõige nooremad ehk 2006 aastal sündinud noormehed. Tegemist on hea kambaga kellele võib ennustada helget tulevikku.

2006 s.a noormeestel on tipp uskumatult tihe ning väga kõrgetasemeline enda vanuse kohta. Kohati ollakse kiiremad isegi endast vanemate ujujatega.

Mark Iltsisin

Võib julgelt välja öelda, et Mark Iltsisin on selle vanuseklassi üks säravamaid tähti. Tema tulemused on kohati kiiremad kui selles vanuses olid legendaarse Michael Phelpsi ajad. Hooaja esimesel Noortesarja etapil võttis Kalevi Ujumiskooli õpilane enda nimele 50 meetri seliliujumise rekordi ning jäi juuksekarva kaugusele 50 m vabaltujumise tippmargist. Suure tõenäosusega langeb ka see rekord hooaja edenedes.

Iltsisinil on võimalik tänavu Noortesarja finaalis saada kirja saavutus millega on hakkama saanud vaid üksikud - võita kõik kuus individuaalset distantsi. Tema suurimaks nõrkuseks on rinnuliujumine, kuid kui olla enda vanuseklassis kahe parima rinnuliujuja seas kas see ikka on nõrkus? Iltsisin on uskumatult kiire ülejäänud ujumisviisides ning talle vastu saada on vägagi raske. Ei oleks üllatav kui hooaja lõppedes on tema nimel viis Noortesarja rekordit ühes vanuseklassis, mis oleks Kregor Zirgi ainulaadse saavutuse kordamine. Andekust on noormehele kuhjaga antud ning kui töökus treeningutel siia juurde lisada, siis võib temast saada ujuja suure algustähega.

Artjom Alteberg

Ida-Virumaal treenib järgmine vägagi andekas ja perspektiivikas ujuja nimega Artjom Alteberg. Tema "needuseks" kui nii saab öelda on see, et ta ei saa enda kõige tugevamate konkurentidega Noortesarja etappidel rinda pista, sest nad ujuvad teises tsoonis. Siiski on Alteberg tõusnud 2006 s.a noormeeste seas kõige paremaks rinnuliujujaks kuid ka teised alad on tal vägagi head ning ei jää sugugi palju Iltsisinile alla. 

Tema hakkab ohustama rekordeid samuti väga paljudel aladel ning vanuseklassi liider Iltsisin ei saa treeningutel kergelt võtta. Altebergi plussiks on ehk ka see, et ta on praegu võrreldes teistega väiksemat kasvu ning kui peaks mingil perioodil pikkust viskama, siis hakkame nägema imelisi tulemusi ma usun. Siinkirjutaja tahaks veel välja tuua Altebergi emotsionaalsuse, mis väga paljudel Eesti ujujatel (ka täiskasvanutel) puudub. Noormees suudab ennast enne starti korralikult üles kütta ning kui ujub hea tulemuse, siis ei häbene seda välja näidata. Vägev, samas vaimus jätkata!

Daniil Shuvalov

Garanti Spordiklubi ujuja on tõusmas enda vanuseklassi üheks parimaks liblikujujaks. Tema isiklik rekord on juba parem kui enda vanuseklassi Noortesarja rekord 50 m liblikujumises, kuid seda tulemust tuleb näidata ka Noortesarja etapil või finaalis. Siiski on pigem tõenäoline, et Shuvalov viib rekordi alla 30-sekundi ning parandab tippmarki ligi sekundiga. Viimase poole aastaga on Shuvalov teinud väga suure arengu ning tõusnud enda vanuseklassi tippude sekka.

Lisaks Shuvalovile hakkab liblikujumise rekordit püüdma ka Iltsisin ning ka Alteberg. Finaal tõotab tulla igatahes väga pingeline. Samuti hakkab Shuvalov arenema ka teistel aladel ning eelkõige vabaltujumises. Kuigi praegu ta veel aegade võrdluses Altebergile ja Iltsisinile vastu ei saa, siis vaadates praegust arengut on see vaid aja küsimus kui ta hakkab nende kahe noormehe uksele koputama. 

Parimatest 2003 s.a noormeestest saad lugeda SIIT:
Parimatest 2004 s.a noormeestest saad lugeda SIIT:
Parimatest 2005 s.a noormeestest saad lugeda SIIT:

Parimatest 2004 s.a neidudest saad lugeda SIIT:
Parimatest 2005 s.a neidudest saad lugeda SIIT:
Parimatest 2006 s.a neidudest saad lugeda SIIT:

PÜSIGE LAINEL!