25. jaanuar 2018

Triin Aljandi tiitlivõistluste medaliteni viinud treener lahkus taevastele ujumisradadele

Meie seast on lahkunud pärast pikka haigust Triin Aljandi tiitlivõistluste medaliteni viinud treener Dimitrij Mancevič. Valgevenelasest treener oli Euroopa kui ka maailma üks hinnatumaid treenereid, kes tegi koostööd paljude erinevate tippujujatega. 

58-aastaselt meie seast lahkunud Mancevič jättis väga suure jälje ka Eesti ujumise ajalukku. Tema juhendamisel võitis Triin Aljand rahvusvahelistelt tiitlivõistlustelt viis medalit.

Lisaks Aljandi juhendamisele viis ta maailma absoluutsesse tippu ka tema abikaasa sloveenlase Peter Mankoči, kes oli esimene Sloveenia ujuja kes püstitas maailmarekordi. Lisaks võitis ta veel Manceviči juhendamisel hulganisti tiitlivõistluste kuldmedaleid. Lisaks Aljandile tegi valgevenelane koostööd ka paljude teiste Eesti ujujatega, kes tihti tema laagrites osalesid. 

Manceviči viimaseks suureks saavutuseks jäi tema hoolealuse Dmitriy Balandini kuldmedal Rio olümpiamängudel 200 meetri rinnuliujumises. Kuigi Mancevič on meie seast lahkunud, siis pärand mis ta on jätnud ujumisse on hindamatu.

Peter Mankoči südamlikku järelhüüet saad lugeda SIIT:

PÜSIGE LAINEL!