21. veebruar 2018

Kendzior püstitas USA-s uue Eesti rekordi

USA-s õppivate ja treenivate Eesti koondislaste hooaeg on jõudmas haripunkti ning mitmed tähtsad võistlused on juba seljataga. Louisville ülikooli esindav Alina Kendzior kohendas 200 jardi kompleksujumises Eesti tippmarki. 

Kendzior läbis ACC konverentsi meistrivõistlustel 200 jardi kompleksi ajaga 1.57,71 millega ta parandas endale kuulunud Eesti rekordit poole sekundiga.

Vägagi korralikud ujumised tegi ta ka enda põhialadel 100- ja 200 jardi seliliujumises. Ta jäi mõlemal alal napilt alla enda tippmarkidele, mis tähistavad ka rahvusrekordit. Nende aegadega kindlustas Kendzior endale pääsme ka USA üliõpilasmeistrivõistlustele kuhu pääsevad vaid 30 kõige kiiremat ujujat ala peale. 

Luht ja Tribuntsov saavad ka kutse

Lisaks Kendziorile pääsevad hooaja kõige suuremale võistlusele ka Ralf Tribuntsov ja Karl Johann Luht. Louisana ülikoolis õppiv Luht trotsis SEC konverentsi meistrivõistlustel palju ebaõnne, aga suure tõenäosusega siiski USA üliõpilasmeistrivõistlustele kutse saab. Esmalt sai ta disklahvi enda põhialal 100 jardi seliliujumises ning hiljem sai disklahvi ka võistkond 4x100 jardi kombineeritud teateujumises kus Luht head aega püüdis. 

Siiski sai võistlustel ujuda timetrialit kus ujujad kes võistluste ajal head aega kätte ei saanud saavad uuesti üritada. Luht sai seal kirja 100 jardi seliliujumises isiklikku rekordit märkiva 46.16, mis peaks olema piisavalt hea, et märtsi lõpus startida hooajal kõige tähtsamal võistlusel. Tribuntsov näitas sügisel juba piisavalt häid tulemusi, et endale pääse USA üliõpilasmeistrivõistlustele kindlustada. Temal on ees ootamas veel PAC-12 konverentsi meistrivõistlused kus ta saab kontrollida vormi enne suurt võistlust.

PÜSIGE LAINEL!