27. veebruar 2018

Leedu ujumise imelapsest esilinastub dokumentaalfilm

Märtsikuu esimestel päevadel esilinastub Leedu kinodes dokumentaalfilm "Rūta", mis räägib lähemalt 2012. aastal Londoni olümpiamängudel 15-aastaselt kuldmedali võitnud leedulanna Rūta Meilutytė elust ujujana ning selle rõõmudest ja valudest.

Leedu ujumise imelaps Meilutytė tõusis rahvusvahelisele areenile 2012. aastal ning on sellest alates olnud üks maailma parimaid rinnuliujujaid.

Film räägib eelkõige Meilutytė ettevalmistusest Rio olümpiamängudeni, kuid jutustab ka loo tema eraelust ning raskustest mida ta on pidanud ületama, et tippu jõuda. Lisaks saavad vaatajad kuulda lugusid nii Meilutytėlt endalt kui ka tema kõige lähedasematelt inimestelt. "Me üritasime rääkida üldist lugu Rūta kohta ning mitte ainult dokumenteerida tema ettevalmistust Rio mängudeni," sõnas üks filmitegijaid Ronaldas Buožis. "Ta on väga inspireeriv ja erakordne isiksus, tema tööeetika ja järjepidevus peaks olema näide igale noorele ujujale."

Rūta Meilutytė võitis 15-aastaselt Londoni olümpiamängudel kuldmedali 100 meetri rinnuliujumises. Aasta hiljem püstitas ta maailmarekordid nii 50- kui ka 100 m rinnuliujumises. Euroopa rekordeid on leedulanna ujunud enda karjääri jooksul kaheksa. Huvitava faktina võib ka välja tuua, et Meilutytė on esimene ujuja, kes on võitnud kõik võimalikud rahvusvahelised kuldmedalid nii täiskasvanute kui ka noorte seas. 

Filmi treilerit võib vaadata SIIT:

PÜSIGE LAINEL!