5. veebruar 2018

See Ryan Lochte treening viib sinu kompleksujumise uuele tasemele (ja on väga väga valus)

Kõigil treeneritel on päevikust välja tõmmata need treeningud mida kõik ujujad pelgavad. Kui vaatame maailmatippude suunas, siis mõned ujujad teevad treeningul selliseid harjutusi, mis tunduvad alguses täiesti ebainimlikud. Aga just tänu nendele rasketele harjutustele on nad loonud endale tee tippu.

Ryan Lochte on 12-kordne OM-i medalist, mis on tõestus juba omaette, et ta on maailma üks kõigi aegade parimaid ujujaid. Enda tipus olles, mis oli eeldatavalt enne ja 2012. aasta Londoni olümpiamängude ajal tegi ta treeningul päris "hulle" asju kui nii saab öelda.

Kuigi Michael Phelps on kõigi aegade parim ujuja ning ka tema on treeningul teinud palju pead pööritavaid harjutusi, siis Lochte enda võimete tipus oli mees teiselt planeedilt. Esmalt juba selle tõttu, et tema treening oli üles ehitatud selle nimel, et ujuda hästi 400 meetrit kompleksi. Distantsi mis loetakse üheks kui mitte kõige raskemaks alaks ujumismaailmas. Seega jagan teiega ühte Lochte kompleksujumise treeningut, mida ta tegi paar kuud enne Londoni olümpiamänge.

  • 2x100 m liblikat stardist MAX 'režiim 1:30
  • 2x50 m selili, 1. kord MAX, 2. kord rahulikult 'režiim 0:50
  • 100 m vabalt 'režiim 1:20
  • 400 m kompleksi MAX 'reziim 5:00
PS! Kogu see seeria 4x järjest läbi ilma puhkuseta

Lochte tegi kogu selle treeningu pikas basseinis (!!!) ning kogu harjutus on kokku vaid 3200 meetrit, kuid intensiivsus on väga kõrge. Ta suutis ujuda 400 m kompleksi seal lõpus aegadega 4:29; 4:29; 4:28 ja 4:27. Eesti rekord on võrdluseks 4.23,90, mida Lochte ujus põhimõtteliselt neljal korral pärast pikka ja väsitavaid seeriaid. 

Tehke järgi või makske kinni!

PÜSIGE LAINEL!