2. märts 2018

Allikvee ja Zaitsev saavutasid rahvusvahelisel ujumisvõistlusel Slovakkias esikoha

Täna algas Slovakkia pealinnas Bratislavas rahvusvaheline ujumisvõistlus, millest võtab osa 54 erinevat klubi üheksast riigist. Võistluste avapäeval näitasid eestlastest parimat minekut Martin Allikvee ja Daniel Zaitsev. 

20-aastane Zaitsev saavutas ülekaaluka võidu 50 meetri liblikujumises läbides distantsi uue Eesti hooaja tippmargiga 24.23.

Zaitsevi senine hooaja parim oli 24.26, mis oli ujutud veebruari keskel. Mehele kuuluv Eesti rekord on numbritega 23.85, mis ujutud kaks aastat tagasi. Lisaks startis Dmitri Kapelini hoolealune avapäeval veel 100 m vabaltujumises kus ta pälvis ajaga 51.84 hõbemedali. Eesti hooaja tippmargist jäi Zaitsevil puudu 72 sajandikku ja kuldmedalist 28 sajandikku.

Martin Allikvee, kes Zaitseviga koos Slovakkias treeninglaagris viibib, saavutas esikoha 100 meetri rinnuliujumises. Ta pidas tulise duelli maha Kõrgõzstani koondislase Denis Petrashoviga. Esimese 50 meetri järel juhtis Petrashov Allikvee ees poole sekundiga, kuid eestlase võimsale lõpule keegi vastu panna ei suutnud. Allikvee parandas endale kuulunud Eesti hooaja tippmarki enam kui sekundiga saades kuldmedali kaela ajaga 1.03,08

Eesti hooaja tippmargi ujus ka Maria Romanjuk, kes läbis 100 m rinnuli eelujumises ajaga 1.13,95. Paraku kohtunikud diskvalifitseerisid eelmise aasta Eesti parima naisujuja vale pöörde tõttu ning seega finaalis eestlanna ujuda ei saanud. 

PÜSIGE LAINEL!