4. märts 2018

Allikvee teenis 1000 eurot auhinnaraha ja ujus taas tugeva hooaja tippmargi

Täna lõppes Slovakkia pealinnas Bratislavas kolm päeva kestnud rahvusvaheline ujumisvõistlus "Veľká cena". Võistluste üks säravamaid tähti oli eestlane Martin Allikvee, kes võitis kolm kuldmedalit ning teenis ka 1000 eurot auhinnaraha.

Viimasel võistluspäeval saavutas Allikvee kuldmedali 50 meetri rinnuliujumises läbides distantsi uue Eesti hooaja tippmargiga 28.28. Isiklikust rekordist jäi 22-aastane ujuja kolme sajandiku kaugusele.

Allikvee jäi rinnuliujumise distantsidel võitmatuks ning eriti muljetavaldav oli tema 200 m rinnuliujumise tulemus 2.13,66, mis jäi vähem kui sekundi kaugusele Eesti rekordist. See ujumine oli ka FINA rahvusvahelise punktitabeli põhjal võistluste üks parimaid ning eestlane teenis selle eest ka 1000 eurot auhinnaraha. Euroopa hooaja edetabelis tõusis Allikvee seitsmendale kohale. 

"Olen võistlustega rahul ja vaimselt valmistusin just 200 meetri distantsiks," sõnas Slovakkiasse treeninglaagrisse jääv Allikvee. "Ma ootasin ja lootsin, et tuleb korralik tulemus." Treeninglaagris jätkab Allikvee valmistumist augustikuus toimuvateks Euroopa meistrivõistlusteks, kuid teeb veidi teistsugust programmi. "Kuna paar nädalat enne Slovakkiasse tulekut oli mul tervisega probleeme, siis teen veidi teistsugust programmi."

Viimasel võistluspäeval oli heas hoos ka Daniel Zaitsev, kes astus poodiumi kõige kõrgemale astmele 100 m liblikujumises. Tema võiduaeg oli 54.43, mis jääb ujuja isiklikule rekordile alla vaid poole sekundiga. Pronksmedali said viimasel päeval kaela veel Maria Romanjuk, Matis Hiie ja Vladimir Turu. 

PÜSIGE LAINEL!