15. märts 2018

EELVAADE: Kes viib koju Eesti karikavõistluste võidutrofee?

Sellel nädalavahetusel toimuvad Tartus Aura ujulas Eesti karikavõistlused ning starti on oodata mitmeid Eesti tippujujaid. Mängus on ka võistkondlik võidutrofee mille eelmisel aastal tõstis pea kohale Audentese Spordiklubi. 

Eesti tippudest on starti oodata selliseid nimesid nagu Martin Allikvee, Kregor Zirk, Daniel Zaitsev, Maria Romanjuk jpt.

Zirk, kes igapäevaselt baseerub Türgi profiklubis Energy Standard stardib vaid võistluste avapäeval kuna lendab tagasi Türki. Teda saab individuaalselt näha 200 m vabalt- ja liblikujumises kus ta on mõlemal distantsil ka Eesti hooaja tippmargi valdaja. Hiljuti Slovakkias Euroopa jooksvas hooaja edetabelis ennast kümne parema sekka ujunud Martin Allikvee stardib kõikidel rinnuliujumise distantsidel ning kimbutab konkurente 50 m liblikujumises.

Eesti hetke esisprinter Daniel Zaitsev stardib oodatult enda põhialadel 50 m vabalt- ja liblikujumises ning samadel aladel ka poole pikemal distantsil. Kuna Aura ujula ei ole väga kiire bassein, siis kõige säravamad tulemused võivad tänavu jääda tulemata. 

Mullu saavutas võistkondliku esikoha Audentese Spordiklubi ning on suurfavoriit ka tänavu selle tiitli võitmisele. Esikoha heitlusesse sekkuvad kahtlemata ka TOP Ujumisklubi ja Garanti Spordiklubi. Üllatusvõimeline on ka Ujumise Spordiklubi, kuid ülejäänud võistkonnad peavad suure tõenäosusega leppima kohtadega nende seljataga. Võistluste reglement lubab ühel võistkonna liikmel startida neljal individuaalsel distantsil ning võistkonna suurus võib maksimaalselt olla 16 sportlast. 

Kahtlemata on võimalik väga kõrgele tõusta ka targalt alasid valides, sest hästi ära jaotatud distantsid võivad tuua rohkelt punkte. Väga suur eelis on võistkondadel, kes toetuvad eelkõige naisujujatele, sest üldine konkurents kõrgemate kohtade nimel on lahjem kui meeste seas.  

Võistlused algavad laupäeval kell 16:00 ning jätkuvad pühapäeval kell 10:00 ja 17:00. Homme Ujumisblogis ka viis kõige põnevamat distantsi mida tänavu Eesti karikavõistlustel jälgida.

Võistluste juhendi leiad SIIT:
Live-tulemused leiad SIIT:
Stardiprotokolli leiad SIIT:

PÜSIGE LAINEL!